У багатьох господинь є улюблені рецепти котлет, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, зробіть котлети з гарбуза та курячого фаршу або з сиром. theLime підібрав простий рецепт останніх, яким поділилася фуд-блогер Вікторія на своїй сторінці cook_with_me_at_home в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: курячий фарш (500 г), сир кисломолочний (250 г), борошно (70 г), сметана (70 г), яйця (2 шт.), сир твердий (100 г), сіль, перець, рослинна олія (для смаження).
Приготування:
Для приготування таких котлет знадобиться курячий фарш. Його можна купити в магазині або зробити самостійно, пропустивши куряче філе через м'ясорубку.
Твердий сир тремо на тертці.
У невеликій мисці потрібно розім'яти виделкою кисломолочний сир і змішати його з курячим фаршем. Перемішуємо, потім додаємо натертий сир, яйця, сметану, борошно, сіль, перець та інші спеції за смаком. Ретельно вимішуємо, доки маса не стане однорідною.
Сковороду ретельно розігріваємо з рослинною олією. Ложкою викладаємо маленькі порції фаршу, формуючи котлети. Смажимо спочатку з одного боку до утворення рум'яної скоринки, потім перевертаємо на інший. Перекладаємо в посуд, накриваємо кришкою та даємо настоятися приблизно 10 хвилин.
Або розігріваємо духовку до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього котлети, ставимо в духовку та запікаємо близько 15-20 хвилин.
Подаємо апетитні котлети до столу з будь-яким гарніром чи салатом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати картопляники з капустою у духовці.
- Читайте також на theLime, як запекти в духовці ніжні рибні котлети в паніровці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.