Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї ситні та корисні страви. І якщо ви вже робили на обід гречаники в томатному соусі або тефтелі з рисом та грибами, цього разу урізноманітніть своє меню котлетами з гарбуза та курячого фаршу. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: курячий фарш (500 г), гарбуз (300 г), яйця (2 шт.), цибуля (1 шт.), панірувальні сухарі (1-2 ст. л.), хмелі-сунелі, паприка, коріандр, гранульований часник, сіль, перець.
Приготування:
Для приготування смачних котлет необхідно взяти курячий фарш – можна придбати готовий магазинний, але краще взяти куряче філе, промити його у проточній воді, порізати середніми шматочками та пропустити через м'ясорубку.
Цибулю чистимо, споліскуємо у воді, ріжемо ножем досить дрібно.
Гарбуз очищаємо, промиваємо, вирізаємо насіння. Тремо м'якоть на середній терці, віджимаємо руками зайву рідину, якщо вона є.
Змішуємо в глибокій мисці курячий фарш, яйця, порізану цибулю, натертий гарбуз, спеції (хмелі-сунелі, паприку, коріандр, гранульований часник, перець) та сіль. Перемішуємо до однорідної маси.
В окрему тарілку висипаємо панірувальні сухарі. Беремо мокрими руками трохи фаршу і формуємо невеликі котлетки, потім обвалюємо в сухарях (якщо їх немає, можна використовувати борошно або манну крупу). Викладаємо на деко, вистелене пергаментом.
Розігріваємо духовку до 190°С, ставимо в неї деко з котлетами і випікаємо до золотистої скоринки. Акуратно дістаємо та чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Перед подачею їх можна посипати дрібно нарізаною зеленню.
Подаємо котлети з гарбуза та курячого фаршу до будь-якого гарніру чи салату.
- Раніше ми розповіли, як запекти в духовці ніжні рибні котлети в паніровці.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні котлети з булгуру.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.