Багато господинь полюбляють заготовляти на зиму не тільки ягідні джеми, варення, а й різні закуски. І якщо ви вже зробили кілька баночок салату з кабачків із грибами, цього разу побалуйте близьких солянкою з грибами та капустою. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася Юлія на своєму каналі "Канал ВО! Прості Рецепти" у YouTube.
Інгредієнти: капуста (4 кг), морква (2 кг), цибуля (1 кг), варені гриби, рослинна олія (600 мл), томатна паста (300 г), оцет 9% (200 мл), вода (400 мл), сіль (12 ч. л.), цукор (10 ст. л.), лавровий лист, чорний перець горошком.
Приготування:
Усі овочі промиваємо під проточною водою. З капусти знімаємо верхнє листя і дрібно шаткуємо ножем. Моркву очищаємо і тремо на великій терці, а цибулю нарізаємо кубиком.
Опеньки або інші лісові гриби необхідно промити декілька разів, проварити у воді 30 хвилин і дрібно нарізати.
У велику каструлю висипаємо всі підготовлені овочі, додаємо гриби, воду, олію, томатну пасту, оцет, сіль, цукор, спеції. Ретельно перемішуємо до однорідності.
Ставимо каструлю на плиту та варимо салат на середньому вогні приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи.
Читайте також: як смачно приготувати мариновані маслюки на зиму.
Поки вариться солянка, необхідно промити та простерилізувати банки та кришки. Якщо банки невеликі, найзручніше це зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води, ставимо в мікрохвильову піч і включаємо найбільшу потужність. Стерилізуємо 5 хвилин.
Розкладаємо гарячу солянку в простерилізовані банки, закриваємо кришками та закочуємо. Накриваємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання – приблизно на добу. Потім прибираємо на зберігання у льох чи підвал.
- Раніше ми розповіли, як приготувати французький картопляний гратен із грибами.
- Читайте також на theLime, як смачно замаринувати печериці на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.