Лайм

Як приготувати французький картопляний гратен з грибами: простий рецепт

Зробити його зовсім нескладно

Осінніми вечорами як ніколи хочеться відчувати тепло та комфорт вдома. Для цього потрібно небагато – добра компанія та смачна їжа. І якщо ви вже пробували робити кабачкову запіканку з плавленим сиром або запіканку з цвітної капусти і сиру, побалуйте своїх близьких картопляним гратеном. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: картопля (1 кг), печериці (500 г), цибуля (3 шт.), вершки 20% (400 г), яйця (2 шт.), часник (2 зубчики), твердий сир (150 г), сіль, перець, вершкове масло для змащування форми (20 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Печериці промиваємо у проточній воді та нарізаємо слайсами. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Часник очищаємо та пропускаємо через прес.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній цибулю. Якщо ви переживаєте, що вона може пригоріти, додайте трохи цукру на самому початку.

Потім до цибулі додаємо нарізані гриби, солимо за смаком. Обсмажуємо доти, поки не випарується вся рідина з-під печериць.

У невелику миску розбиваємо яйця, злегка збиваємо їх вінчиком або виделкою і змішуємо з вершками, часником, сіллю та перцем.

Картоплю очищаємо, промиваємо у проточній воді та нарізаємо тонкими слайсами.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, а твердий сир тремо на терці.

Викладаємо шарами:

1 – одна третина нарізаної картоплі;

2 – половина обсмажених грибів;

3 – яєчно-вершкова суміш;

4 – шар картоплі;

5 шар печериць;

6 – яєчно-вершкова суміш;

7 – шар картоплі.

Зверху накриваємо форму фольгою для запікання. Ставимо в гарячу духовку і випікаємо приблизно годину. Потім знімаємо фольгу, посипаємо гратен натертим сиром і відправляємо ще на 10-15 хвилин доти, доки не утвориться апетитна скоринка.

Дістаємо картопляну запіканку і чекаємо, поки вона трохи охолоне. Подаємо до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні