Лайм

Як смачно приготувати мариновані маслюки на зиму: простий рецепт

З цими грибами навіть традиційні страви стануть ще смачнішими

Чимало господинь полюбляють заготовляти на зиму не тільки різні салати, наприклад, швидкий салат Десятка або Тещина язик, але й маринувати гриби. І якщо ви вже закрили декілька банок лисичок, поекспериментуйте також із маслюками. theLime підготував найпростіший рецепт.

Інгредієнти: гриби (5 кг), вода (5 л), сіль (200 г), цукор (300 г), лимонна кислота (50 г), лавровий лист (10 шт.), перець горошком (20 шт.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Перед тим, як розпочати консервування, гриби необхідно очистити від лісового сміття. Верхня масляниста плівка може надати страві гіркоти, тому її краще зняти. Очищаємо також внутрішню білу плівку та зрізаємо корінь. Бруд на плодоніжці видаляємо щіткою чи ножем. Потім ретельно промиваємо маслюки під струменем проточної води.

Невеликі гриби можна готувати цілими, а ті, що середні та побільше (з капелюшками від 5 см), нарізаємо на частини, відокремлюючи плодоніжку.

Банки та кришки для консервації заздалегідь промиваємо з харчовою содою у проточній воді. Стерилізувати їх найзручніше в духовці. Ставимо в холодну духовку шийкою вниз усі банки і включаємо температуру 160-180°С, чекаємо 20 хвилин. Металеві кришки слід прокип'ятити, а капронові облити окропом.

Викладаємо підготовлені гриби в каструлю та заливаємо чистою відфільтрованою водою. Додаємо сіль та цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Проварюємо маслюки приблизно 40 хвилин, періодично знімаючи піну. За 5 хвилин до готовності додаємо лимонну кислоту.

Викладаємо в стерильні банки спеції, розкладаємо зварені гриби, заливаємо киплячим маринадом. Герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо приблизно на добу теплим пледом або ковдрою – до повного остигання. Потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці