Чимало господинь полюбляють заготовляти на зиму не тільки різні салати, наприклад, швидкий салат Десятка або Тещина язик, але й маринувати гриби. І якщо ви вже закрили декілька банок лисичок, поекспериментуйте також із маслюками. theLime підготував найпростіший рецепт.
Інгредієнти: гриби (5 кг), вода (5 л), сіль (200 г), цукор (300 г), лимонна кислота (50 г), лавровий лист (10 шт.), перець горошком (20 шт.).
Приготування:
Перед тим, як розпочати консервування, гриби необхідно очистити від лісового сміття. Верхня масляниста плівка може надати страві гіркоти, тому її краще зняти. Очищаємо також внутрішню білу плівку та зрізаємо корінь. Бруд на плодоніжці видаляємо щіткою чи ножем. Потім ретельно промиваємо маслюки під струменем проточної води.
Невеликі гриби можна готувати цілими, а ті, що середні та побільше (з капелюшками від 5 см), нарізаємо на частини, відокремлюючи плодоніжку.
Банки та кришки для консервації заздалегідь промиваємо з харчовою содою у проточній воді. Стерилізувати їх найзручніше в духовці. Ставимо в холодну духовку шийкою вниз усі банки і включаємо температуру 160-180°С, чекаємо 20 хвилин. Металеві кришки слід прокип'ятити, а капронові облити окропом.
Викладаємо підготовлені гриби в каструлю та заливаємо чистою відфільтрованою водою. Додаємо сіль та цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Проварюємо маслюки приблизно 40 хвилин, періодично знімаючи піну. За 5 хвилин до готовності додаємо лимонну кислоту.
Викладаємо в стерильні банки спеції, розкладаємо зварені гриби, заливаємо киплячим маринадом. Герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо приблизно на добу теплим пледом або ковдрою – до повного остигання. Потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як замаринувати печериці на зиму.
- Читайте також на theLime, як закрити мариновані білі гриби.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.