Лайм

Топ-10 смачних начинок для млинців, від яких всі у захваті

Спробуйте урізноманітнити своє меню

Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І у кожної з них є улюблений рецепт млинців: хтось робить шоколадні з какао, хтось – на кефірі з окропом. А урізноманітнити їх можна смачними начинками. theLime підібрав для вас 10 ідей, якими поділилася фуд-блогер на своїй сторінці "Файна кухня" в соцмережі Instagram.

Фото: pixabay.com

1. Яєчна начинка

Інгредієнти: яйця, зелена цибуля, кріп, сіль.

Відварюємо яйця в каструлі з водою вкруту приблизно 10 хвилин після закипання. Тремо їх на великій тертці. Додаємо дрібно нарізану зелену цибулю, кріп, сіль.

2. Начинка з курки

Інгредієнти: куряча грудка або філе (1 шт.), яйця (2 шт.), кріп, сіль, чорний мелений перець.

Відварюємо куряче філе у підсоленій воді до готовності, потім пропускаємо через м'ясорубку. Яйця відварюємо вкруту, охолоджуємо їх, очищаємо та тремо на великій тертці. Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, потім подрібнюємо ножем. Змішуємо курку, яйця, кріп, додаємо сіль та перець.

3. Грибна начинка

Інгредієнти: гриби (500 г), цибуля (2 шт.), сіль, чорний мелений перець.

Гриби промиваємо у проточній воді та дрібно нарізаємо. Цибулю очищаємо від лушпиння.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо на ній гриби з цибулею, додаємо сіль, перець або будь-які інші спеції до смаку.

4. Начинка із печінки

Інгредієнти: свиняча, яловича або куряча печінка (500 г), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), яйця (3 шт.), сіль, перець.

Печінку промиваємо у проточній воді, обрізаємо від плівок та жовчних проток. Овочі промиваємо, цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо ножем, а моркву тремо на тертці.

Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо печінку, цибулю та моркву 10 хвилин. Потім додаємо трохи води і тушкуємо до м'якості.

Пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері.

Яйця відварюємо вкруту, тремо на великій тертці. Змішуємо яйця, печінкову масу, додаємо сіль та перець за смаком.

5. Млинці з фаршем

Інгредієнти: м'ясний фарш (500 г), цибуля (1 шт.), сіль, чорний мелений перець.

Фарш можна приготувати самостійно, пропустивши м'ясо через м'ясорубку, або купити готовий в супермаркеті. Цибулю очищаємо, промиваємо і дрібно ріжемо ножем.

М'ясний фарш обсмажуємо із цибулею 20 хвилин, періодично помішуючи. Можна додати гірчицю та/або кетчуп за бажанням.

Читайте також: Як приготувати до чаю смачні макові млинці.

6. Млинці з сиром та шинкою

Інгредієнти: шинка (300 г), твердий сир (150 г).

Шинку нарізаємо соломкою, а сир тремо на великій тертці.

7. Солона сирна начинка

Інгредієнти: сир кисломолочний (500 г), зелена цибуля, кріп, сіль.

Зелень промиваємо в проточній воді, дрібно ріжемо і змішуємо з сиром і сіллю.

8. Солодка сирна начинка

Інгредієнти: кисломолочний сир (500 г), яєчний жовток (1 шт.), цукор (2 ст. л), родзинки (50 г).

Додаємо в сир жовток і цукор, перетираємо. У масу, що вийшла, додаємо родзинки, які попередньо необхідно замочити в окропі на 5-10 хвилин.

9. Начинка з фруктами, ягодами та сметанним кремом

Інгредієнти: сметана (400 мл), цукор, ванільний цукор, желатин (10 г), вода, вишні, курага, ягоди, шматочки консервованих ананасів, персиків.

Збиваємо сметану з цукром та ваніллю.

Желатин замочуємо у 0,5 склянки води. Підігріваємо, помішуючи, до повного розчинення желатину. Додаємо його в сметанний крем тонкою цівкою, добре перемішуємо міксером.

На кожен млинець викладаємо приблизно 4 ч. л. крему, потім будь-які фрукти чи ягоди. Закручуємо їх у рулети та відправляємо на ніч у холодильник. Потім нарізаємо порційно.

10. Начинка з ягодами

Інгредієнти: вишня, сир, цукор, ванілін, цедра лимона, мак.

Мак запарюємо окропом на 20 хвилин, потім зливаємо воду і змішуємо з цукром до смаку. Свіжу або морожену вишню без кісточок залишаємо на друшляку, щоб витікла зайва вода. Сир змішуємо з цукром, ваніліном, а також із цедрою лимона (за бажанням). Загортаємо в млинці за принципом рулету: тонка смужка маку, підвертаємо, потім вишня, підвертаємо, а потім сир і загортаємо до кінця.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами