Лайм

Топ-10 смачних начинок для млинців, від яких всі у захваті

Спробуйте урізноманітнити своє меню

Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І у кожної з них є улюблений рецепт млинців: хтось робить шоколадні з какао, хтось – на кефірі з окропом. А урізноманітнити їх можна смачними начинками. theLime підібрав для вас 10 ідей, якими поділилася фуд-блогер на своїй сторінці "Файна кухня" в соцмережі Instagram.

Фото: pixabay.com

1. Яєчна начинка

Інгредієнти: яйця, зелена цибуля, кріп, сіль.

Відварюємо яйця в каструлі з водою вкруту приблизно 10 хвилин після закипання. Тремо їх на великій тертці. Додаємо дрібно нарізану зелену цибулю, кріп, сіль.

2. Начинка з курки

Інгредієнти: куряча грудка або філе (1 шт.), яйця (2 шт.), кріп, сіль, чорний мелений перець.

Відварюємо куряче філе у підсоленій воді до готовності, потім пропускаємо через м'ясорубку. Яйця відварюємо вкруту, охолоджуємо їх, очищаємо та тремо на великій тертці. Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, потім подрібнюємо ножем. Змішуємо курку, яйця, кріп, додаємо сіль та перець.

3. Грибна начинка

Інгредієнти: гриби (500 г), цибуля (2 шт.), сіль, чорний мелений перець.

Гриби промиваємо у проточній воді та дрібно нарізаємо. Цибулю очищаємо від лушпиння.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо на ній гриби з цибулею, додаємо сіль, перець або будь-які інші спеції до смаку.

4. Начинка із печінки

Інгредієнти: свиняча, яловича або куряча печінка (500 г), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), яйця (3 шт.), сіль, перець.

Печінку промиваємо у проточній воді, обрізаємо від плівок та жовчних проток. Овочі промиваємо, цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо ножем, а моркву тремо на тертці.

Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо печінку, цибулю та моркву 10 хвилин. Потім додаємо трохи води і тушкуємо до м'якості.

Пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері.

Яйця відварюємо вкруту, тремо на великій тертці. Змішуємо яйця, печінкову масу, додаємо сіль та перець за смаком.

5. Млинці з фаршем

Інгредієнти: м'ясний фарш (500 г), цибуля (1 шт.), сіль, чорний мелений перець.

Фарш можна приготувати самостійно, пропустивши м'ясо через м'ясорубку, або купити готовий в супермаркеті. Цибулю очищаємо, промиваємо і дрібно ріжемо ножем.

М'ясний фарш обсмажуємо із цибулею 20 хвилин, періодично помішуючи. Можна додати гірчицю та/або кетчуп за бажанням.

Читайте також: Як приготувати до чаю смачні макові млинці.

6. Млинці з сиром та шинкою

Інгредієнти: шинка (300 г), твердий сир (150 г).

Шинку нарізаємо соломкою, а сир тремо на великій тертці.

7. Солона сирна начинка

Інгредієнти: сир кисломолочний (500 г), зелена цибуля, кріп, сіль.

Зелень промиваємо в проточній воді, дрібно ріжемо і змішуємо з сиром і сіллю.

8. Солодка сирна начинка

Інгредієнти: кисломолочний сир (500 г), яєчний жовток (1 шт.), цукор (2 ст. л), родзинки (50 г).

Додаємо в сир жовток і цукор, перетираємо. У масу, що вийшла, додаємо родзинки, які попередньо необхідно замочити в окропі на 5-10 хвилин.

9. Начинка з фруктами, ягодами та сметанним кремом

Інгредієнти: сметана (400 мл), цукор, ванільний цукор, желатин (10 г), вода, вишні, курага, ягоди, шматочки консервованих ананасів, персиків.

Збиваємо сметану з цукром та ваніллю.

Желатин замочуємо у 0,5 склянки води. Підігріваємо, помішуючи, до повного розчинення желатину. Додаємо його в сметанний крем тонкою цівкою, добре перемішуємо міксером.

На кожен млинець викладаємо приблизно 4 ч. л. крему, потім будь-які фрукти чи ягоди. Закручуємо їх у рулети та відправляємо на ніч у холодильник. Потім нарізаємо порційно.

10. Начинка з ягодами

Інгредієнти: вишня, сир, цукор, ванілін, цедра лимона, мак.

Мак запарюємо окропом на 20 хвилин, потім зливаємо воду і змішуємо з цукром до смаку. Свіжу або морожену вишню без кісточок залишаємо на друшляку, щоб витікла зайва вода. Сир змішуємо з цукром, ваніліном, а також із цедрою лимона (за бажанням). Загортаємо в млинці за принципом рулету: тонка смужка маку, підвертаємо, потім вишня, підвертаємо, а потім сир і загортаємо до кінця.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину