Осінь у багатьох асоціюється з пожовклим листям, походами в ліс за грибами, а також зі збиранням урожаю гарбуза, стравами з якого потрібно встигнути насолодитися. І якщо ви вже робили гарбузовий пиріг із манкою або шарлотку, цього разу приготуйте панкейки. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Юля на своїй сторінці cook_julija_simonchuk в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: гарбузове пюре (200 г), молоко (120 мл), яйця (2 шт.), цукор (2 ст. л.), вершкове масло (25 г), борошно (200 г), розпушувач (5 г).
Приготування:
Гарбуз промиваємо у проточній воді, очищаємо та нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою та варимо на слабкому вогні до готовності.
Потім знімаємо з вогню та подрібнюємо за допомогою занурювального блендера у пюре.
Читайте також: Як приготувати гарбузовий крем-суп з вершками.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Борошно просіюємо з розпушувачем через сито в окрему миску.
Додаємо в гарбузову масу яйця, розтоплене вершкове масло та цукор, перемішуємо та перебиваємо все блендером. Потім частинами вводимо сюди борошно, ретельно перемішуючи. Наприкінці додаємо молоко. Повинна вийти однорідна маса без грудочок.
Розігріваємо сковороду без олії. Ложкою наливаємо трохи гарбузового тіста, формуючи невеликі панкейки. Накриваємо кришкою, через 1-2 хвилини знімаємо її і перевертаємо млинець на інший бік. Тримаємо буквально 1 хвилину та знімаємо з вогню. Робимо те саме з іншими, поки не закінчиться тісто.
Подаємо апетитні гарбузові панкейки з джемом, медом або згущеним молоком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати котлети з гарбуза та курячого фаршу.
- Читайте також на theLimе, як спекти вдома ароматну запіканку з гарбузом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.