Сирники – популярна страва для сніданку, і є багато оригінальних способів їхнього приготування. Раніше ми розповідали, як зробити легкі сирники з манкою без цукру та борошна, а тепер підібрали сезонний рецепт сирників із гарбузом. Їм поділилася в Instagram кондитерка та кулінарна блогерка Ліза Глінська.
Інгредієнти: 400 г кисломолочного сиру, 150 г гарбуза, 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки борошна, 1 яйце, цедра 1 апельсина, щіпка солі, кориця (за смаком).
Читайте на тему: Як готувати смачні сирники без яєць із бананом.
Приготування:
Натираємо на тертці гарбуз та цедру апельсина, перемішуємо та додаємо корицю для аромату.
Кисломолочний сир перетираємо з яйцем і цукром, додаємо борошно та щіпку солі. Добре перемішуємо тісто для сирників.
Змішуємо сирну масу з гарбузом, формуємо сирники і обвалюємо їх у борошні.
На розігріту сковороду виливаємо трохи олії і обсмажуємо сирники до рум'яної скоринки.
Готові сирники викладаємо на паперові рушники, щоб зайва олія ввібралася і вони стали більш сухими.
Подавати сирники можна зі сметаною або йогуртом, хоч і самі по собі вони виходять дуже смачними та ароматними.
- Читайте також, як приготувати солоні сирники з твердим сиром.
- Раніше ми ділилися рецептом пишних полтавських вареників на кефірі.