Лайм

Як приготувати пухкі полтавські вареники на кефірі: традиційний рецепт

Побалуйте свою сім'ю

Майже кожна господиня має свій фірмовий рецепт тіста: хтось робить заварне для вареників і пельменів, а хтось листкове, яке можна заморозити для випічки. theLime підібрав рецепт тіста на кефірі для пишних вареників, яким поділилася фуд-блогер _tanyushina_ на своїй сторінці "Твої найкращі рецепти" в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: борошно (650-700 г), кефір (500 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.), пресовані (живі) дріжджі (15 г), сода (0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кефір трохи підігріваємо та додаємо в нього цукор, сіль, ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Потім руками ламаємо пресовані (живі) дріжджі та розчиняємо їх у кефірі.

Борошно змішуємо із содою, просіюємо через сито. Поступово (у кілька етапів) додаємо до кефіру – так, щоб не забити тісто. Починаємо замішувати м'яке тісто спочатку ложкою, потім руками.

Читайте також: Як приготувати шоколадні вареники з вишнями на пару.

Накриваємо тісто чистим рушником або харчовою плівкою та залишаємо приблизно на 20 хвилин у теплому місці без протягів.

Потім поділяємо тісто на 4 частини, присипаючи трохи борошном, щоб воно не липло до рук. З кожного шматочка робимо ковбаску, а її, у свою чергу, розрізаємо на 8-12 частин (залежно від бажаного розміру вареників).

Кожен шматочок розкочуємо у невелике коло, кладемо начинку та формуємо вареник. Начинка на ваш смак. Вареники можна робити з картоплею, печінкою, капустою, сиром, ягодами тощо.

Варити їх найкраще на паровій бані – 5-7 хвилин.

Каструлю з водою ставимо на плиту. Зверху кладемо велике металеве сито – таким чином, щоб воно не торкалося води. Викладаємо на нього вареники, відступаючи приблизно 2 см один від одного, тому що в процесі варіння вони збільшаться. Накриваємо їх кришкою та залишаємо на 5-7 хвилин на сильному вогні. Щоб вони стали пишними, їм потрібна достатня кількість пари.

Потім за допомогою шумівки знімаємо вареники та подаємо до столу зі сметаною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

З Днем матері: душевні привітання для найріднішої людини своїми словами

Як красиво привітати маму з Днем матері – свято в Україні у 2024 році відзначають 12 травня

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам