Лайм

Стиліст назвав 4 зачіски, які найбільше пасують жінкам після 50 років

Підберіть варіант на свій смак

Вдала зачіска, як і зі смаком підібраний одяг, може освіжити жінку, зробити її привабливішою. Особливо важливо знайти свій стиль після 50 років, коли неправильна стрижка може візуально додати віку. Стиліст Сем Макнайт розповів британському виданню Express, які зачіски – найкращий варіант для жінок, які хочуть виглядати молодшими.

Коротка стрижка з подовженими пасмами

Коли волосся сивіє, його текстура змінюється, і це потрібно враховувати при виборі стрижки. Один із вдалих варіантів - піксі з більш довгими пасмами спереду. За словами стиліста, такий варіант моделює овал обличчя, надає рисам м'якість.

"Волосся можна висушити феном для надання об'єму, зачесати назад або вільно прибрати убік. Хороша коротка стрижка має поєднувати в собі кілька шарів. Ця універсальність - секрет того, як не виглядати старомодно", - сказав Макнайт.

Читайте також: Підкреслює вік та втому: який колір волосся візуально робить жінку старшою.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Подовжений чубчик

За словами стиліста, подовжений чубок — це гарний спосіб природно "підтягнути" обличчя. Модна "шторка" або рваний чубчик - вдалі варіанти для жінок після 50.

"Подовжений чубчик створює каркас навколо обличчя, який особливо добре виглядає, коли ви прибираєте волосся назад, - каже Макнайт. - Чубчик також є розумним способом замаскувати будь-які зморшки на лобі, які можуть вам не сподобатися".

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Багатошарове текстурне каре

Класичне боб-каре - хороший варіант для густого прямого волосся, але це далеко не найпростіша стрижка в плані укладки. Набагато більш розслаблений варіант - багатошаровий каскадний боб довжиною до підборіддя.

"Природні хвилі або тонкі пасма навколо обличчя нададуть вам молодого і трохи бунтарського вигляду, - гарантує стиліст. - Коли вам за 50 або за 60, тримайтеся подалі від занадто рівних стрижок, додавайте елемент розслабленості, трохи порушуючи форму".

Тім, у кого тонке волосся, стиліст радить додати при фарбуванні відблисків або балаяж у кілька тонів: так як це створить ілюзію густоти і текстури.

Читайте також: Не варто їх робити: 5 жіночих зачісок, що вийшли з моди у 2022 році.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Довга багатошарова стрижка

Тим, хто надає перевагу довгому волоссю, варто подумати про каскадну стрижку, щоб додати йому об'єму.

"Сучасна багатошарова стрижка не вимагає від вас дуже багато. Все, що потрібно, - це трохи засобу для укладки, щоб зменшити пухнастість", - говорить Макнайт.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити