Лайм

Топ-6 помилок у фарбуванні волосся, які не варто робити жінкам після 50 років

Такі колірні рішення – не найкращий вибір

Вдало підібраний колір волосся здатний підкреслити красу та візуально омолодити жінку. Але є відтінки, які мають протилежний ефект. Вони акцентують увагу на зморшках та темних колах під очима, роблять обличчя блідим та невиразним. theLime зібрали 7 помилок у фарбуванні волосся, які не варто повторювати жінкам після 50 років.

Фото: Getty Images

Занадто темний колір волосся

Однотонний темний колір волосся відтягує світло від нашого обличчя, і всі недоліки шкіри – зморшки, пігментація, нерівності – стають помітнішими. Особливо це стосується жінок кольоротипу "літо" (русяве волосся, світлі брови та очі) та "осінь" (руде або каштанове волосся, карі або зелені очі). Кращою альтернативою чорному або темно-каштановому волоссю для таких пані будуть тепліші відтінки з мідною та золотистою компонентою.

Читайте на тему: Стиліст назвав 4 зачіски, які найбільше пасують жінкам після 50 років.

Повний відхід від натурального кольору

Радикальні зміни кольору волосся можуть не відповідати тону вашої шкіри, тому їх краще узгодити з досвідченим перукарем-колористом. Оптимальний варіант - не відходити далеко від натурального кольору, рухаючись із віком у бік світліших відтінків. Пам'ятайте, що зріла шкіра втрачає пігментацію та світлішає, тому колір волосся, який був у вас у юності, після 50 років може виглядати не надто вдало.

Фото: Getty Images

Однотонне фарбування

Прагнучи приховати сивину, деякі жінки використовують фарбу одного кольору. Це не найвдаліший прийом фарбування, оскільки з ним волосся виглядає тьмяним і ненатуральним. Щоб виглядати молодше, вибирайте фарбування з відблисками - черепахове мелірування, модний балаяж або шатуш. Вони візуально роблять волосся більш об'ємним, створюють ілюзію сяйва, а обличчю надають молодшого вигляду.

Платиновий блонд

Платиновий блонд виглядає чудово в кіно та на червоній доріжці, але насправді підходить далеко не всім. Це холодний відтінок, який особливо старить жінок з блідою та рожевою шкірою.

Читайте на тему: Не поспішайте робити цю зачіску: перукар розповіла, яка стрижка може візуально старити жінку.

Фото: Getty Images

Відросле сиве коріння

Сивина далеко не завжди старить жінку, і чарівні старші моделі на глянцевих обкладинках - найкраще тому підтвердження. Але є нюанс: якщо ви вирішили відростити натуральне волосся і не зафарбовувати сивину, коріння, що відросло, може виглядати дуже неохайно. Вийти з цієї ситуації можна двома способами: зробити коротку стрижку а-ля піксі і попрощатися з фарбованим волоссям, або розтушовувати сивину за допомогою мелірування і тонування по всій довжині.

Руде волосся

Рудий колір волосся може бути розкішним і елегантним у будь-якому віці, але його обслуговування - не найдешевше задоволення. Рудий досить швидко тьмяніє, і волосся зрештою виглядає неохайним. Крім того, сиве волосся дуже контрастує з мідною палітрою і виділяється ще сильніше. Хороша альтернатива рудому волоссю після 50 років - полуничний блонд. Це світлий відтінок між блондом і червонувато-рудим, який надасть обличчю яскравого і теплого рум'янцю і приховає небажану сивину.

Новини партнерів

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці