Спагетті з м'ясом – безпрограшний варіант смачного обіду чи вечері. Якщо ви вже пробували готувати ситні макарони по-флотськи з фаршем, цього разу приготуйте пасту з соусом болоньєзе - традиційну страву італійської кухні. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася автор кулінарного Instagram-блогу cookingwithlove_18.
Інгредієнти: спагетті або інші макаронні вироби, наприклад "фузиллі", або "спіральки".
Інгредієнти для соусу болоньєзе: свинина (700 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), томатна паста (100 г), олія рослинна (100 мл), часник (2 зубки), червоне сухе вино ( 100 мл), вода або бульйон (0,5 л), цукор (1 ч.л.), сіль, перець чорний мелений, коріандр мелений, лавровий лист мелений, паприка, орегано, свіжий базилік.
Приготування:
М'ясо добре промийте, просушіть паперовим рушником та пропустіть через м'ясорубку.
Цибулю очистіть та подрібніть. Очищену моркву натріть на великій тертці. Базилік дрібно наріжте.
Читайте також: Як смачно приготувати макарони з куркою замість звичайного рецепту по-флотськи.
На рослинній олії обсмажте цибулю та часник до золотистого кольору. Додайте моркву та смажте до м'якості. До обсмажених овочів додайте фарш і готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи та розбиваючи грудочки.
Коли фарш трохи підрум'яниться, додайте томатну пасту, цукор, усі спеції за смаком. Влийте вино і тушкуйте на слабкому вогні 10 хвилин до випаровування алкоголю.
Після чого додайте воду чи бульйон. Тушкуйте під кришкою 30 хвилин. Насамкінець додайте нарізаний свіжий базилік. Все, соус болоньєзе готовий.
Спагетті відваріть до готовності та подавайте з соусом. Прикрасьте блюдо свіжим базиліком.
- Раніше ми розповідали, як приготувати смачну пасту з тунцем та базиліком.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати спагетті з баклажанами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.