Лайм

Завжди виходять ідеальні: рецепт ніжних чебуреків з бульбашками

Урізноманітніть меню своєї родини

Напередодні вихідних кожна господиня намагається планувати меню так, щоб побалувати близьких незвичними стравами чи випічкою. І якщо ви вже робили соковиті біляші в духовці або грузинську ачму, цього разу приготуйте ніжні чебуреки з бульбашками. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер на своїй сторінці lela_recepty в соцмережі Instagram.

Інгредієнти для тіста: вода (200 мл), рослинна олія (50 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), борошно (400-450 г).

Інгредієнти для начинки: філе свинини (200 г), філе яловичини (200 г), цибуля (200 г), вода (100-150 мл), сіль, перець, зелень, олія (для смаження).

Фото: instagram.com/lela_recepty

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням тіста на чебуреки з бульбашками. У глибоку миску висипаємо борошно, додаємо сіль, цукор, воду та рослинну олію. Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім ретельно вимішуємо руками.

Перекладаємо тісто в поліетиленовий пакет або загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 30-40 хвилин при кімнатній температурі.

Читайте також: Як приготувати ідеальне тісто для біляшів, щоб були ніжні та хрумкі.

Для начинки для чебуреків на воді беремо свинину та яловичину. Промиваємо обидва види м'яса під проточною водою, нарізаємо тонкими смужками та пропускаємо через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем. Зелень споліскуємо у воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, потім подрібнюємо ножем.

Додаємо цибулю та зелень у фарш, солимо, перчимо, перемішуємо і маленькими порціями доливаємо трохи води, щоб начинка вийшла соковитою. У результаті має вийти маса, схожа за консистенцією на густу сметану.

Формуємо чебуреки: тісто розділяємо на невеликі шматочки за розміром як курячі яйця. Розкачуємо кожен завтовшки близько 1 мм і діаметром близько 15 см. На один край викладаємо приблизно 2 ст. л. м'ясної начинки та загортаємо. За допомогою виделки скріплюємо краї.

Сковороду ретельно розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо чебуреки і смажимо з одного боку приблизно 3-5 хвилин, потім перевертаємо. Смажимо з іншого боку ще 3-5 хвилин, потім знімаємо з вогню.

Перекладаємо готові чебуреки з м'ясом на тарілку, вистелену паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.

Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.


Переглянути цей допис до Instagram

Смачні рецепти і кулінарні ідеї (@lela_recepty)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні