Штрудель - ароматна випічка з листкового тіста з різними начинками. У класичному варіанті його готують з яблуками, менш популярний різновид - з вишнями. Також є ліниві варіації, де замість тіста використовується лаваш. theLime підібрав простий рецепт штруделю з лаваша, яким поділилася дієтолог та Instagram-блогер Galichka Sergeevna.
Інгредієнти: яблука (3-4 шт.), лаваш (100 г), натуральний йогурт (100 г), волоський горіх (50 г), мед (2 ст.л.).
Приготування:
Яблука добре промийте, просушіть і наріжте маленькими шматочками. Перекладіть в антипригарну сковороду, додайте 100 мл води, корицю (за бажанням) і тушкуйте на середньому вогні 5-7 хвилин
Тонкий лаваш розкладіть в один шар і змастіть натуральним йогуртом.
Читайте також: Печемо ароматний віденський штрудель з яблуком та корицею: простий рецепт
Далі викладіть подрібнені волоські горіхи або будь-які інші, остиглі яблука, полийте медом і згорніть у рулет.
Зверху добре змастіть йогуртом, щоб при випіканні утворилася гарна рум'яна скоринка. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 10-20 хвилин.
Все, лінивий штрудель із лаваша з яблуками готовий. Подавайте до чаю, кави або просто так.
- Раніше ми розповідали, як приготувати на сковороді сирні конвертики з лаваша.
- Читайте також на theLime, як приготувати рваний пиріг з лаваша з сиром за 30 хвилин.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.