Лайм

Як приготувати рваний пиріг з лаваша з сиром за 30 хвилин: простий рецепт

Зробити його простіше простого

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок. І якщо ви вже робили грушевий пиріг Невидимка або ніжний абрикосовий пиріг за рецептом Лізи Глінської, цього разу здивуйте близьких рваним пирогом з лаваша. theLime підготував простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Юлія на своїй сторінці cook_julija_simonchuk у соцмережі Instagram.

Інгредієнти: лаваш (230 г), молоко (250 мл), яйця (4 шт.), сир бринза (150 г), сир сулугуні або Голландський (150 г), рослинна олія (4 ст. л.), сіль, перець, кріп (невеликий пучок), зелена цибуля (пучок).

Приготування:

Для приготування такого пирога спочатку необхідно порвати або нарізати лаваш на невеликі шматочки.

Кріп і зелену цибулю промиваємо під проточною водою і викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо зелень ножем.

Твердий тремо на великій терці, а бринзу ріжемо ножем.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них молоко і рослинну олію, злегка збиваємо вінчиком або виделкою. Додаємо в рідкі інгредієнти "порваний" лаваш, сир та зелень. Все ретельно перемішуємо.

Читайте також: Як приготувати шарлотку з яблуками з рідкого тіста.

Духовку розігріваємо до 180°С.

Форму для випікання ретельно змащуємо олією. Викладаємо в неї всі інгредієнти і трохи трамбуємо. Відправляємо до розігрітої духовки приблизно на півгодини. Потім дістаємо рваний пиріг і чекаємо, поки він трохи охолоне, згодом подаємо до столу.

Такий пиріг із сиром можна вживати як холодним, так і теплим. Його можна дати дітям як перекус або взяти із собою в дорогу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки 

Як зробити смачну паску швидко: найпростіший рецепт до свята

Як у домашніх умовах швидко приготувати смачну паску, щоб здивувати своїх близьких або порадувати друзів чи гостей на Великдень