Лайм

Як спекти в духовці смачний домашній хліб на сухих дріжджах: простий рецепт

Цей спосіб приготування сподобається багатьом

В умовах війни та блекаутів в Україні навичка приготування домашнього хліба буде дуже корисною, адже далеко не завжди є можливість вийти до пекарні чи супермаркету. Пекти хліб зовсім не складно, головне - знайти для себе найпростіший і найсмачніший рецепт. Кулінарний блог fayna_kitchen в Instagram поділився варіантом, який сподобається багатьом.

Інгредієнти: тепла вода (250 мл), просіяне борошно (4,5 склянки), вершкове масло або маргарин (4 столові ложки), сухі дріжджі (1,5 чайних ложки), цукор (1 столова ложка), сіль (1,5 чайні ложки).

Фото: instagram.com/fayna_kitchen/

Приготування:

Сухі дріжджі та цукор розчиняємо у теплій воді та залишаємо на 15 хвилин. Після додаємо сіль і 3 столові ложки топленого вершкового масла. Перемішуємо і додаємо в тісто просіяне борошно.

Читайте на тему: Як зробити ідеальне тісто для пиріжків, якщо немає молока: простий рецепт на воді.

Тісто для хліба вимішуємо спочатку ложкою, а потім руками. На це піде щонайменше 15 хвилин, поки воно не стане дуже еластичним і не липким.

Наприкінці додаємо 1 столову ложку топленого масла і місимо ще хвилину.

Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо у теплому місці на 1-2 години.

Деко застилаємо пергаментом і викладаємо на нього тісто, надаючи форму хліба. Трохи присипаємо борошном і залишаємо ще на 20-30 хвилин.

Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо в неї деко з хлібом і випікаємо протягом 40-50 хвилин при температурі 170-180 градусів. Потім температуру духовки зменшуємо до 150 градусів та випікаємо хліб ще 20-30 хвилин.

Готовий домашній хліб у духовці залишаємо до остигання.

Фото: instagram.com/fayna_kitchen/

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні