В умовах війни та блекаутів в Україні навичка приготування домашнього хліба буде дуже корисною, адже далеко не завжди є можливість вийти до пекарні чи супермаркету. Пекти хліб зовсім не складно, головне - знайти для себе найпростіший і найсмачніший рецепт. Кулінарний блог fayna_kitchen в Instagram поділився варіантом, який сподобається багатьом.
Інгредієнти: тепла вода (250 мл), просіяне борошно (4,5 склянки), вершкове масло або маргарин (4 столові ложки), сухі дріжджі (1,5 чайних ложки), цукор (1 столова ложка), сіль (1,5 чайні ложки).
Приготування:
Сухі дріжджі та цукор розчиняємо у теплій воді та залишаємо на 15 хвилин. Після додаємо сіль і 3 столові ложки топленого вершкового масла. Перемішуємо і додаємо в тісто просіяне борошно.
Читайте на тему: Як зробити ідеальне тісто для пиріжків, якщо немає молока: простий рецепт на воді.
Тісто для хліба вимішуємо спочатку ложкою, а потім руками. На це піде щонайменше 15 хвилин, поки воно не стане дуже еластичним і не липким.
Наприкінці додаємо 1 столову ложку топленого масла і місимо ще хвилину.
Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо у теплому місці на 1-2 години.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо на нього тісто, надаючи форму хліба. Трохи присипаємо борошном і залишаємо ще на 20-30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо в неї деко з хлібом і випікаємо протягом 40-50 хвилин при температурі 170-180 градусів. Потім температуру духовки зменшуємо до 150 градусів та випікаємо хліб ще 20-30 хвилин.
Готовий домашній хліб у духовці залишаємо до остигання.
- Раніше ми розповідали, як приготувати на сковороді сирні конвертики з лаваша.
- Також читайте рецепт смачної та швидкої піци з лаваша.