Лайм

Як спекти в духовці домашній хліб на кислому молоці: простий рецепт

Його приготування не займе багато часу

В умовах війни та дефіциту продуктів багато хто з нас почав самостійно випікати печиво, пряники та інші солодощі, а також хліб. І якщо ви вже робили італійську чіабату на воді або хліб на сухих дріжджах, цього разу приготуйте бездріжджовий хліб на кислому молоці. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: кисле молоко (1 склянка), борошно (300 г), рослинна олія (1 ст. л.), сода (1 неповна ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (0,5 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Перед тим, як приступити до приготування хліба, духовку ставимо розігрівати до 200°С.

Беремо глибоку миску, виливаємо в неї кисле молоко, додаємо сіль, цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Потім вливаємо рослинну олію, знову добре розмішуємо.

Соду додаємо в борошно і просіюємо все разом через сито. Частину пшеничного борошна можна замінити на житнє, кукурудзяне, обдирне, додати висівки тощо.

Потім висипаємо просіяні інгредієнти в миску до інших продуктів і швидко перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти густим та добре тримати форму.

Читайте також: Як зберігати дріжджове тісто у холодильнику до трьох місяців.

Форму або деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, присипаємо трохи борошном і вивалюємо на нього тісто. Руками формуємо круглу булку.

Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо при температурі 200°С 15 хвилин, потім зменшуємо її до 180°С і тримаємо ще приблизно 20-30 хвилин. За цей час хліб повинен покритися апетитною коричнево-золотавою скоринкою. Виймаємо хліб на кислому молоці на решітку і чекаємо, поки він охолоне. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти булочка приблизно 500 г.

Розрізаємо домашній хліб та подаємо до основних страв або закусок.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати  

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини