В останній місяць року очікується два великих церковних свята – День святого Миколая та католицьке Різдво. У 2022 році православна церква України дозволила громадянам за бажанням святкувати Різдво 25 грудня, а не 7 січня.
Напередодні важливих релігійних дат українки замислюються над тим, чим потішити близьких за святковим столом. theLime підібрав простий рецепт імбирного печива, яким поділилася кондитер із Дніпра Ольга на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти: борошно (250 г), сода (0,5 ч.л.), мелений імбир (2 ч.л.), кориця (1 ч.л.), гвоздика, горіх мускатний, кардамон, запашний перець, аніс, какао (за смаком та бажанням), вершкове масло (100 г), цукор (100 г), яйце (1 шт.), мед (2 ст.л.).
Приготування:
У великій мисці змішайте борошно, соду та всі спеції, які ви будете використовувати.
В окремій ємності збийте розм'якшене масло з цукром, використовуючи міксер. Має вийти пишна маса. Потім додайте яйце та підігрітий мед. Перемішайте міксером на невеликій швидкості.
Читайте також: Як приготувати різдвяний кекс штолен з цукатами: класичний рецепт
У яєчно-масляну суміш додайте борошно зі спеціями в два заходи. Вимішайте, але не сильно, щоб тісто не зібралося в одну грудку. У процесі замішування тіста при необхідності додайте борошно.
Готове тісто покладіть у пакет або оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на дві години, а краще на ніч.
Тісто, яке відпочило, розкотайте товщиною приблизно 4 мм, притрусивши борошном з обох боків. Візьміть різдвяні форми для печива і видавіть відповідні фігурки.
Випікайте імбирне печиво при температурі 180 градусів 5-9 хвилин в залежності від вашої духовки. Важливо не перетримати печиво, воно має вийти ніжним, м'яким та злегка рум'яного кольору.
- Раніше ми розповідали, як приготувати шоколадну ковбасу з печивом та горіхами.
- Дізнайтеся також рецепт м'якого сирного печива з медом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.