Під час війни в Україні домашня випічка – оптимальний спосіб використання доступних інгредієнтів. Більше того печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій і дітям, і дорослим. І якщо ви вже робили класичне печиво Хрустики до чаю або віденське печиво з варенням, спечіть сирне. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася авторка блогу про материнство antonina_okey в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: кисломолочний сир (350 г), борошно (1,5 склянки), яйця (1 шт.), розпушувач (1 ч. л.), мед (2 ч. л.), сіль (щіпка), ванілін (щіпка), рослинна олія (4 ст. л.).
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Змішуємо в глибокій мисці сир, яйця, просіяне через сито борошно, розпушувач та мед. Додаємо щіпку солі, ванілін та рослинну олію. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
Читайте також: рецепт смачного вівсяного печива з бананом.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо тісто. З нього формуємо невелике печиво за допомогою ножа – нарізаємо ромбиками. Або за допомогою спеціальних фігурних форм. Викладаємо печиво на деко, залишаючи між кожним невелику відстань.
Ставимо його у розігріту духовку і випікаємо приблизно 15 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки воно трохи охолоне.
Подаємо м'яке сирне печиво до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашню халву з трьох інгредієнтів.
- Читайте також на theLime, як спекти шоколадне мармурове печиво з тріщинками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.