Лайм

Як приготувати пухкі біляші в духовці: простий рецепт

Порадуйте себе та своїх близьких

Біляші – смачна та ситна страва, яка готується доволі легко. Зробити пиріжки можна на кефірі та посмажити на сковорідці, однак існує й безліч альтернативних варіантів. Цього разу theLime розповість, як приготувати цю страву у духовці. Рецептом пухких біляшів поділилася у Instagram кулінарна блогерка Людмила Кізяєва.

Інгредієнти: для дріжджового тіста: 250 мл молока 250 мл води 2 яйця 2 ч.л. солі,1 ч. л. цукру, 3 ч.л. сухих дріжджів, 1 кг борошна, олії 12 ст. л. Для начинки: 450 г свинини або яловичини, 3 картоплини середнього розміру, 2 яйця, 3 середні цибулини, сіль, перець, соняшникова олія.

Фото: instagram.com/l_kizyaeva

Приготування: спершу робимо начинку. Для цього м'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом із цибулею та відвареною картоплею. Додаємо до начинки сіль, спеції і яйця.

Далі переходимо до приготування тіста: в теплій суміші молока і води розводимо дріжджі, туди ж додаємо сіль,цукор, яйця. Після цього додаємо 800 гр борошна та олію. Потім відразу в процесі замішуємо та додаємо ще 200-300 гр борошна.

Фото: instagram.com/l_kizyaeva

Читайте також: Завжди виходять ідеальні: рецепт ніжних чебуреків з бульбашками.

Тісто перекладаємо у каструлю, попередньо змащену олією. Зверху накриваємо харчовою плівкою і закутуємо каструлю рушником. Включаємо духовку на 180 градусів та даємо їй розігрітися. Ставимо у духовку каструлю з тістом, завернуту у рушник, і вимикаємо духовку. Залишаємо у такому стані на 25 хв. Після закінчення вказаного часу викладаємо тісто на дощечку, повторно вимішуємо та знову накриваємо плівкою, залишаємо ще на 15хв. Все, тісто готове. З нього можна робити не лише біляші, але й будь-які інші вироби: булочки, пиріжки і т.д.

Фото: instagram.com/l_kizyaeva

Для приготування біляшів тісто розділяємо на кружечки, кладемо начинку, формуємо пиріжок та зверху змащуємо яйцем. Випікаємо біляші при 180 градусах. Час приготування - 40 хв. Пиріжки виходять соковитими та пухкими. Смачного!

Фото: instagram.com/l_kizyaeva

Фото: instagram.com/l_kizyaeva

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій