Лайм

Ніжні сосиски в тісті з листкового тіста: приготуйте їх за цим простим рецептом

Поекспериментуйте на дозвіллі

Сосиски в тісті - смачний та ситний перекус, який для багатьох залишається одним із найулюбленіших. Раніше ми розповідали про те, як зробити цю страву за "лінивим" рецептом, а цього разу кулінарна блогерка Антоніна Ходорчук у Instagram поділилася, як приготувати випічку з листкового тіста. Покрокова інструкція та фото - на сторінці нижче.

Читайте також: Сезон спаржі розпочався: як смачно готувати цю овочеву культуру.

Фото: instagram.com/tonyakhodorchuk

Інгредієнти: листкове тісто (500 г), сосиски (24-25 шт.), яйце (1 шт.), кунжут.

Приготування:

Для приготування швидких сосисок у тісті знадобиться готове листкове тісто, яке можна купити у найближчому супермаркеті. Тісто необхідно заздалегідь розморозити: для цього перекладаємо його з морозилки на нижню полицю холодильника на декілька годин.

Робочу поверхню злегка припиляємо борошном і розкочуємо пласт у прямокутник приблизно 2-3 мм завтовшки. Потім нарізаємо прямокутник на довгі смужки шириною близько 1 см за кількістю сосисок.

Сосиски очищаємо від плівок, якщо вони є. Обгортаємо кожну сосиску смужкою листкового тіста. Якщо смужки вийшли довгими, можна обмотувати внапуск. Або ж розрізаємо довгі сосиски на кілька частин.

Читайте на тему: Класика української кухні: блогерка поділилася рецептом гречаників з печінкою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього підготовлені сосиски.

У невелику піалу розбиваємо яйце і злегка збиваємо його вінчиком чи виделкою. Змащуємо зверху сосиски у тісті яйцем і за бажанням присипаємо кунжутом.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 15-20 хвилин до рум'яної скоринки. Потім дістаємо, чекаємо, доки вони трохи охолонуть.

Подаємо ароматні сосиски в тісті до столу або беремо з собою як перекус.

Фото: pinterest

  • Курячі нагетси в хрумкій паніровці можна приготувати в духовці: візьміть собі на замітку популярний рецепт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці