Сосиски в тісті - смачний та ситний перекус, який для багатьох залишається одним із найулюбленіших. Раніше ми розповідали про те, як зробити цю страву за "лінивим" рецептом, а цього разу кулінарна блогерка Антоніна Ходорчук у Instagram поділилася, як приготувати випічку з листкового тіста. Покрокова інструкція та фото - на сторінці нижче.
Читайте також: Сезон спаржі розпочався: як смачно готувати цю овочеву культуру.
Інгредієнти: листкове тісто (500 г), сосиски (24-25 шт.), яйце (1 шт.), кунжут.
Приготування:
Для приготування швидких сосисок у тісті знадобиться готове листкове тісто, яке можна купити у найближчому супермаркеті. Тісто необхідно заздалегідь розморозити: для цього перекладаємо його з морозилки на нижню полицю холодильника на декілька годин.
Робочу поверхню злегка припиляємо борошном і розкочуємо пласт у прямокутник приблизно 2-3 мм завтовшки. Потім нарізаємо прямокутник на довгі смужки шириною близько 1 см за кількістю сосисок.
Сосиски очищаємо від плівок, якщо вони є. Обгортаємо кожну сосиску смужкою листкового тіста. Якщо смужки вийшли довгими, можна обмотувати внапуск. Або ж розрізаємо довгі сосиски на кілька частин.
Читайте на тему: Класика української кухні: блогерка поділилася рецептом гречаників з печінкою.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього підготовлені сосиски.
У невелику піалу розбиваємо яйце і злегка збиваємо його вінчиком чи виделкою. Змащуємо зверху сосиски у тісті яйцем і за бажанням присипаємо кунжутом.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 15-20 хвилин до рум'яної скоринки. Потім дістаємо, чекаємо, доки вони трохи охолонуть.
Подаємо ароматні сосиски в тісті до столу або беремо з собою як перекус.
- Курячі нагетси в хрумкій паніровці можна приготувати в духовці: візьміть собі на замітку популярний рецепт.