Гарбуз - корисний сезонний овоч, який може зберігатися всю зиму і підходить для приготування різних страв: супів, запіканок і пирогів, цукатів і, звичайно ж, гарбузової каші. Кулінарна блогерка зі Львова vera_cooking8 у Instagram поділилася оригінальним рецептом її приготування у духовці.
Інгредієнти: гарбуз – 500 г, молоко – 2 л, рис – 100 г, цукор – 100 г, вершкове масло – 80 г, яйце – 1 шт., 1 ч.л. ваніліну, 1 щіпка солі, 1 пачка ізюму, кориця за смаком.
Приготування:
Гарбуз чистимо від насіння, розрізаємо на шматочки і натираємо на великій тертці (без твердої шкірки).
Рис засипаємо в каструлю разом із натертим гарбузом, заливаємо молоком і відварюємо майже до готовності рису.
Читайте на тему: Як приготувати шоколадну манну кашу: простий рецепт із какао.
Родзинки обдаємо окропом і додаємо в кашу разом із цукром, ваніліном, корицею, яйцем, олією та сіллю. Все добре перемішуємо та викладаємо у форму для запікання.
Ставимо форму в розігріту до 180-200 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Приготована таким способом гарбузова каша вийде особливо ніжною та ароматною.
- Раніше ми розповідали, як приготувати смачний гарбузовий пиріг із манкою.
- Дізнайтесь також рецепт солодкого гарбузового хліба з медом.