Лайм

Так готували наші бабусі. Рецепт гарбузової каші на молоці

Зробити її простіше простого

Кожна мама часто стикається з тим, що дитина не хоче їсти ті чи інші корисні страви. Особливо це стосується каш. Тому багато хто намагається підійти до цього питання нестандартно, наприклад, додаючи в манну кашу какао-порошок. theLimе підібрав для вас рецепт смачної гарбузової каші на молоці, яким поділилася на своїй сторінці в соцмережі Instagram переможниця та суддя шоу "МайстерШеф" Ліза Глінська.

Інгредієнти: гарбуз (500 г), пшоно (200 г), молоко (1 л), цукор або мед (50-60 г), кориця (за бажанням), вершкове масло 63-82% (100 г), сіль.


Переглянути цей допис до Instagram

Ліза Глінська Україна - це ми! (@lizaglinskaya)

Приготування:

Гарбуз споліскуємо у проточній воді, очищаємо та нарізаємо середнім кубиком.

Пшоно обдаємо спочатку окропом, потім промиваємо у проточній воді декілька разів, поки вона не стане прозорою. Наприкінці знову обдаємо окропом.

У каструлю викладаємо пшоно та шматочки гарбуза, додаємо молоко, сіль, корицю та мед, а також вершкове масло. Ставимо кашу на плиту та варимо на середньому вогні, періодично помішуючи, 30 хвилин.

Читайте також: рецепт ніжного абрикосового пирога від Лізи Глінської.

Тим часом розігріваємо духовку до 180°С.

Знімаємо каструлю з кашею з плити і відправляємо її в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, поки гарбузова каша трохи охолоне.

Подаємо до столу зі шматочком вершкового масла.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити