Кожна мама часто стикається з тим, що дитина не хоче їсти ті чи інші корисні страви. Особливо це стосується каш. Тому багато хто намагається підійти до цього питання нестандартно, наприклад, додаючи в манну кашу какао-порошок. theLimе підібрав для вас рецепт смачної гарбузової каші на молоці, яким поділилася на своїй сторінці в соцмережі Instagram переможниця та суддя шоу "МайстерШеф" Ліза Глінська.
Інгредієнти: гарбуз (500 г), пшоно (200 г), молоко (1 л), цукор або мед (50-60 г), кориця (за бажанням), вершкове масло 63-82% (100 г), сіль.
Приготування:
Гарбуз споліскуємо у проточній воді, очищаємо та нарізаємо середнім кубиком.
Пшоно обдаємо спочатку окропом, потім промиваємо у проточній воді декілька разів, поки вона не стане прозорою. Наприкінці знову обдаємо окропом.
У каструлю викладаємо пшоно та шматочки гарбуза, додаємо молоко, сіль, корицю та мед, а також вершкове масло. Ставимо кашу на плиту та варимо на середньому вогні, періодично помішуючи, 30 хвилин.
Читайте також: рецепт ніжного абрикосового пирога від Лізи Глінської.
Тим часом розігріваємо духовку до 180°С.
Знімаємо каструлю з кашею з плити і відправляємо її в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, поки гарбузова каша трохи охолоне.
Подаємо до столу зі шматочком вершкового масла.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний гарбузовий пиріг із манкою.
- Читайте також на theLime, як зробити вівсянку-різотто з грибами за рецептом Ектора Хіменеса-Браво.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.