Лайм

Як приготувати молочний кисіль з какао: простий рецепт

Густий і солодкий напій замінить десерт

Кисіль серед напоїв займає особливе місце: він досить густий, щоб вгамувати і спрагу і голод, смачний як у холодному, так і в теплому вигляді. Якщо вам не хочеться морочитися зі складними десертами а-ля тірамісу, приготуйте молочний кисіль із шоколадним смаком. Його рецептом у Instagram поділилася блогерка lenachornenka.

Інгредієнти: 2 склянки молока, 2 ст. ложки какао, 1 – 1,5 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка крохмалю (підійде як кукурудзяний, так і картопляний).

Фото: https://www.instagram.com/lenachornenka/

Приготування:

Какао перемішуємо із цукром. Одну склянку молока виливаємо в каструльку, доводимо до кипіння і додаємо в нього какао з цукром.

У другій склянці молока розводимо крохмаль, перемішуємо та вливаємо у гаряче молоко з какао. Кисіль варимо на повільному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи. Напій повинен загуснути.

Читайте на тему: Що робити, якщо желе не застигає: кулінарний лайфхак, який врятує десерт.

Готовий кисіль залишаємо під кришкою на кілька хвилин, після чого розливаємо у склянки чи формочки. Подавати такий напій-десерт можна як гарячим, і холодним.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки