Кисіль серед напоїв займає особливе місце: він досить густий, щоб вгамувати і спрагу і голод, смачний як у холодному, так і в теплому вигляді. Якщо вам не хочеться морочитися зі складними десертами а-ля тірамісу, приготуйте молочний кисіль із шоколадним смаком. Його рецептом у Instagram поділилася блогерка lenachornenka.
Інгредієнти: 2 склянки молока, 2 ст. ложки какао, 1 – 1,5 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка крохмалю (підійде як кукурудзяний, так і картопляний).
Приготування:
Какао перемішуємо із цукром. Одну склянку молока виливаємо в каструльку, доводимо до кипіння і додаємо в нього какао з цукром.
У другій склянці молока розводимо крохмаль, перемішуємо та вливаємо у гаряче молоко з какао. Кисіль варимо на повільному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи. Напій повинен загуснути.
Читайте на тему: Що робити, якщо желе не застигає: кулінарний лайфхак, який врятує десерт.
Готовий кисіль залишаємо під кришкою на кілька хвилин, після чого розливаємо у склянки чи формочки. Подавати такий напій-десерт можна як гарячим, і холодним.
- Раніше ми розповідали, як приготувати домашній марципан лише з трьох інгредієнтів.
- Читайте також, що покласти в молоко, щоб воно довше не скисало в умовах вимкнення електроенергії.