У період війни люди часто замислюються над тим, як продовжити термін придатності продуктів. Раніше ми розповідали, як збільшити термін зберігання квашеної капусти, а тепер поділимося простими лайфхаками, які допоможуть уберегти молоко від скисання.

Молоко - продукт, яйкий швидко псується, і при неправильному зберіганні швидко скисає. Запобігти цьому процесу допоможе стерилізація, тобто кип'ятіння. Оброблене таким чином молоко може зберігатися у скляній чи фарфоровій ємності до семи днів. Щоб продовжити термін придатності кип'яченого молока, є маленькі кулінарні хитрощі.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Солоні огірки пліснявіють у банці: як цього уникнути і врятувати консервацію

Як зберегти молоко від скисання?

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

1. Щоб молоко довше не скисало, перед кип'ятінням додайте невелику кількість цукру.

2. Ще один простий спосіб довше зберегти молоко – при кип'ятінні додати щіпку солі.

3. Якщо при кип'ятінні в молоко додати трохи соди - воно не згорнеться і довше залишиться свіжим.

4. Дрібка солі, додана в молоко, здатна зберегти навіть нестерилізований продукт. Додайте невелику кількість солі в молоко відразу після відкриття пакета або пляшки. Зберігайте у холодильнику.

5. Зберегти молоко від скисання допоможуть листя хрону. Помістіть кілька листків у тару з молоком і воно довше залишиться свіжим.

6. Подібний ефект матимуть і листочки м'яти, опущені в молоко.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.