У період війни люди часто замислюються над тим, як продовжити термін придатності продуктів. Раніше ми розповідали, як збільшити термін зберігання квашеної капусти, а тепер поділимося простими лайфхаками, які допоможуть уберегти молоко від скисання.
Молоко - продукт, яйкий швидко псується, і при неправильному зберіганні швидко скисає. Запобігти цьому процесу допоможе стерилізація, тобто кип'ятіння. Оброблене таким чином молоко може зберігатися у скляній чи фарфоровій ємності до семи днів. Щоб продовжити термін придатності кип'яченого молока, є маленькі кулінарні хитрощі.
Читайте також: Солоні огірки пліснявіють у банці: як цього уникнути і врятувати консервацію
Як зберегти молоко від скисання?
1. Щоб молоко довше не скисало, перед кип'ятінням додайте невелику кількість цукру.
2. Ще один простий спосіб довше зберегти молоко – при кип'ятінні додати щіпку солі.
3. Якщо при кип'ятінні в молоко додати трохи соди - воно не згорнеться і довше залишиться свіжим.
4. Дрібка солі, додана в молоко, здатна зберегти навіть нестерилізований продукт. Додайте невелику кількість солі в молоко відразу після відкриття пакета або пляшки. Зберігайте у холодильнику.
5. Зберегти молоко від скисання допоможуть листя хрону. Помістіть кілька листків у тару з молоком і воно довше залишиться свіжим.
6. Подібний ефект матимуть і листочки м'яти, опущені в молоко.
- Раніше ми розповідали, як правильно зберігати виноград вдома, щоб ягоди довше не псувалися.
- Читайте також на theLime, скільки зберігається домашня тушонка і як продовжити термін її придатності.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.