Лайм

Меню на Новий рік 2023: рецепти салатів, які варто спробувати

Побалуйте близьких та здивуйте гостей

На календарі – грудень, а це означає, що господині вже почали складати святкове меню на Новий рік 2023. І якщо ви вже визначилися з оригінальною сирною закускою, візьміть собі на замітку рецепти салатів, які варто спробувати. theLime підібрав кілька небанальних варіантів, якими поділилися в Instagram на сторінці recepti_shefa, фуд-блогер Катя Кудляк на сторінці recepty_przepisy, а також блогер iriska_vitrovchak.

Мімоза з печінкою тріски

Інгредієнти: печінка тріски, цибуля, яйця, морква, картопля, домашній майонез.

Приготування:

Картоплю та моркву ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо в каструлю з підсоленою водою та відварюємо "в мундирі" приблизно 20-30 хвилин. Тремо на середній терці.

Яйця промиваємо. Викладаємо в каструлю та заливаємо відфільтрованою водою. Ставимо на плиту і варимо близько 10 хвилин після закипання вкруту. Потім заливаємо холодною водою, щоб вони швидше охололи. Чистимо від шкаралупи та розділяємо на білки та жовтки, тремо їх окремо на терці.

Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібно і ошпарюємо окропом, щоб позбутися гіркоти.

Відкриваємо консерву, робимо в ній невеликий отвір і зливаємо всю олію, потім розминаємо печінку тріски виделкою.

Викладаємо всі підготовлені інгредієнти шарами:

1 – печінка тріски,

2 – цибуля,

3 – майонез,

4 – білок,

5 – майонез,

6 – морква,

7 – майонез,

8 – картопля,

9 – майонез,

10 – жовток.

Ставимо готовий салат на 1 годину в прохолодне місце, а потім подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як приготувати салат Буніто з куркою і корейською морквою.

Олів'є по-новому

Інгредієнти: куряче філе (300 г), соєвий соус (2 ст. л.), часник (2-3 зубчики), печериці (300 г), картопля (3 шт.), яйця (3 шт.), огірок (1 шт.), консервована кукурудза (0,5 банки), зелена цибуля, сіль, перець, майонез.

Приготування:

Куряче філе ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо від плівок та хрящів, нарізаємо кубиком.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Змішуємо його з філе, додаємо соєвий соус і залишаємо маринуватися приблизно на 20-30 хвилин.

Потім розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо шматочки курки до готовності. Викладаємо на тарілку, щоб вони охололи.

Яйця відварюємо вкруту, охолоджуємо, чистимо. Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо "в мундирі" близько 20-30 хвилин.

Печериці споліскуємо у воді, нарізаємо невеликими скибочками, підсмажуємо на сковороді з олією. Чекаємо, доки вони охолонуть.

Огірок промиваємо у проточній воді, його, а також яйця та картоплю нарізаємо кубиком.

У миску викладаємо всі підготовлені інгредієнти, солимо, перчимо і заправляємо майонезом. За бажанням салат також можна прикрасити зеленню.

Фото: instagram.com/recepty_przepisy

Читайте також: Блогер поділилася незвичним рецептом салату Мімоза із крекерами.

Печінковий салат з морквою по-корейськи

Інгредієнти: печінка (500 г), цибуля (2 шт.), морква по-корейськи (150 г), кукурудза (250 г), майонез, олія (для смаження).

Приготування:

Якщо не знаєте, якими стравами на Новий рік 2023 урізноманітнити меню, приготуйте оригінальний печінковий салат.

Печінку замочуємо в молоці на всю ніч. Вранці виймаємо та викладаємо на паперові рушники. Обсмажуємо її на рослинній олії або вершковому маслі.

Коли печінка охолоне, нарізаємо її соломкою.

Цибулю очищаємо, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на сковороді з олією.

Усі інгредієнти змішуємо в салатнику, додаємо корейську моркву чи, якщо немає, можна додати звичайну. Але тоді перчимо салат і видавлюємо в нього трохи часнику.

Фото: instagram.com/recepti_shefa

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею