Лайм

Блогерка поділилася незвичайним рецептом салату Мімоза з крекерами: як його приготувати

Цікавий варіант класичної страви

Мімоза - один із найпопулярніших рибних салатів, який однаково доречний і на святковому столі, і у повсякденному меню. Крім класичного рецепту з сардиною існує багато різних способів готувати Мімозу. Якщо ви вже пробували варіант із консервованим тунцем, ознайомтеся з рецептом салату Мімоза з крекерами. Його в Instagram опублікувала кулінарна блогерка ivanka.family.

Інгредієнти: консервована сардина, яйце, морква, цибуля, солоний крекер, майонез. Для мраинованої цибулі - оцет, сіль, цукор, гвоздика, 2 горошини перцю.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Рецепти | Фудблог | Лайфхакі (@ivanka.family)

Приготування:

Яйце зварити круто, відокремити білок від жовтка і обидва компоненти натерти на тертці в різні ємності.

Моркву зварити, очистити від шкірки та натерти.

Цибулю почистити, нарізати та замаринувати (на 1 невелику цибулину - 1 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі, 100 г оцту, 150 мл теплої води, 2 горошини запашного перцю та 1 бутон гвоздики).

З сардини прибрати кісточки і розім'яти виделкою до однорідності.

На тарілку викладаємо інгредієнти у такій послідовності: солоний крекер, сардина, маринована цибуля, майонез (можна акуратно розподілити його ложкою по поверхні попереднього шару), крекер, морква, майонез, крекер, білок, майонез. Зверху салат посипаємо жовтком.

Автор рецепту розповіла, що якщо такий салат а-ля Мімоза відправити в холодильник на пару годин, він стане ще смачнішим.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати