Лайм

Експерт назвав 4 помилки при митті волосся, яких варто уникати

Багато людей не знають цих правил

Миття голови - рутинна справа, але багато людей допускають у ній помилки, через які волосся може стати сухим, ламким або надмірно жирним. Зірковий перукар Джейсон Кольєр із Лондона розповів виданню про стиль Who What Wear, яких дій варто уникати.

Фото: Getty Images

Помилка 1: Наносити шампунь двічі

"Іноді вам потрібно помити голову один раз, щоб очистити волосся, а потім ще раз, щоб його зволожити. Але якщо ви миєте волосся кожні пару днів, у цьому немає необхідності, - каже Кольєр. - Надмірне миття волосся може зробити його сухим. В більшості випадків ви можете обійтися одним миттям голови".

Помилка 2: Погане промивання

"Погане промивання кондиціонера для волосся - це найпоширеніша помилка, яку люди роблять, - каже перукар. - Ви повинні правильно змивати кондиціонер, особливо на потилиці, інакше волосся буде швидше ставати жирним і важким. Так само недостатньо ретельне змивання шампуню може призвести до сухості та навіть появи лупи”.

Читайте на тему: Експерт назвав найбільшу помилку у застосуванні кондиціонерів для волосся.

Фото: Getty Images

Помилка 3: Неправильний кондиціонер

"Коли ваше волосся мокре, обережно потягніть за нього, - каже Кольєр. - Якщо пасмо повертається назад, як гумове, то стан, ймовірно, хороший, і вам може знадобитися просте зволоження. Однак, якщо ви потягнете пасмо, і воно не повернеться в норму, ймовірно, вам потрібно більше протеїну в кондиціонері".

Однак протеїновими масками і сироватками для волосся не потрібно зловживати: таке перевантаження волосся може призвести до його ламкості.

Помилка 4: Занадто інтенсивне миття

"Якщо у вас жирне волосся, автоматично ви хочете сильніше помасажувати шкіру голови пальцями. Але це неправильно - насправді це сприяє виділенню більшої кількості шкірного сала, - попереджає експерт. - Просто м'яко розподіліть шампунь долонями по корінню і всій довжині".

Важливо! Матеріал, підготовлений журналістом "Апострофа", має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи підставою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки

Чим підживити томати під час наливу плодів: поради для збільшення врожаю

Досвідчений дачник поділився в мережі, які добрива найкраще використовувати для високорослих помідорів у той період, коли плоди збільшуються