Лайм

Топ-4 секрети ідеальної куті на Різдво, які варто знати кожній господині

Візьміть собі на замітку, якщо ви плануєте святкувати 25 грудня

В цьому році перед багатьма українцями постала дилема – в який день святкувати Різдво Христове: як і раніше, тобто 7 січня, або ж 25 грудня з усім цивілізованим світом за новоюліанським календарем. І якщо ви вже визначилися і тепер у пошуках рецепта куті на Святвечір 24 грудня, зробіть її із пшениці. theLime ділиться з вами простим рецептом і секретами приготування смачної страви.

Інгредієнти: товчена пшениця (400 г), мед або цукор (150 г), мак (250 г), волоські горіхи (150 г), родзинки (150 г), узвар або кип'ячена вода (2 л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Пшеницю замочуємо на ніч у чистій воді. Після цього промиваємо її в проточній воді декілька разів, висипаємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб вода покривала її на 2 см. Ставимо на плиту і варимо приблизно 1,5-2 години. Перемішувати кашу не можна, можна лише доливати воду.

Мак промиваємо у холодній воді, заливаємо окропом і залишаємо на кілька годин. Потім проціджуємо через марлю і перетираємо у ступі чи блендері, поступово додаючи цукор – мак повинен побіліти.

Родзинки та сухофрукти заливаємо окропом на 10-15 хвилин. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. За бажанням ріжемо на маленькі шматочки.

Горіхи очищаємо від шкаралупи, нарізаємо та злегка обсмажуємо на сухій сковороді без олії. Також заздалегідь слід зробити узвар.

Готову та остиглу крупу змішуємо з підготовленими інгредієнтами у великій мисці, додаємо цукор або мед, все перемішуємо.

Читайте також: Як приготувати польську кутю із сюрпризом.

Кулінарні секрети:

1. Кутю потрібно варити з невеликою кількістю солі – це необхідно для того, щоб смак був кращим.

2. Мак для куті потрібно попередньо запарити окропом і протягом декількох хвилин проварити на найменшому вогні, охолодити і перебити в блендері.

3. Для приготування напіврідкої куті можна використовувати узвар, цукровий сироп або варення, розбавлене водою.

4. Для смаку кутю можна доповнити розпареними сухофруктами, замороженими ягодами, горіхами та прянощами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня