Лайм

Як спекти різдвяний штолен із сухофруктами: рецепт кексу до свята

Приготуйте до Різдва ароматну випічку

Штоллен - це традиційна німецька різдвяна випічка з соковитого, важкого дріжджового здобного тіста, яка виглядає як кекс з великою кількістю прянощів, родзинок та горіхів, посипана цукровою пудрою. Раніше ми розповідали, як приготувати штолен із цукатами, а тепер поділимося простим рецептом святкового штолена із сухофруктами.

Інгредієнти: пшеничне борошно (500 г), мигдальне борошно (100 г), розпушувач (2 ч.л.), цукор (100-200 г), ванільний цукор (10 г), вершкове масло (150 г), яйця (2 шт.), кисломолочний сир (250 г), кориця (2 ч.л.), апельсин (1 шт.), сухофрукти - курага, вишня, журавлина, фініки (200 г), мигдаль та фундук (150-200 г), коньяк або ром (100 г), цукрова пудра (для посипання).

Фото: Getty Images

Приготування:

Сухофрукти наріжте, перекладіть у невелику ємність. Залийте коньяком або ромом і залиште щонайменше на одну годину. Горіхи подрібніть.

Читайте також: Як приготувати імбирне печиво до зимових свят: простий рецепт.

Пшеничне і мигдальне борошно з'єднайте, змішайте з розпушувачем, цукром та ванільним цукром.

У миску із сухими інгредієнтами додайте розм'якшене вершкове масло, сир, яйця корицю, сік та цедру одного апельсина. Замісіть тісто.

Додайте замочені сухофрукти та подрібнені горіхи. Тісто має вийти м'яким та еластичним. Якщо тісто вийшло сухим, додайте ще апельсинового соку.

Сформуйте довгастий штоллен (1 великий або 2 маленьких). Викладіть на деко, застелене пергаментним папером і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте одну годину.

Готовий різдвяний штолен із сухофруктами остудіть і посипте цукровою пудрою.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати