Лайм

Як спекти різдвяний штолен із сухофруктами: рецепт кексу до свята

Приготуйте до Різдва ароматну випічку

Штоллен - це традиційна німецька різдвяна випічка з соковитого, важкого дріжджового здобного тіста, яка виглядає як кекс з великою кількістю прянощів, родзинок та горіхів, посипана цукровою пудрою. Раніше ми розповідали, як приготувати штолен із цукатами, а тепер поділимося простим рецептом святкового штолена із сухофруктами.

Інгредієнти: пшеничне борошно (500 г), мигдальне борошно (100 г), розпушувач (2 ч.л.), цукор (100-200 г), ванільний цукор (10 г), вершкове масло (150 г), яйця (2 шт.), кисломолочний сир (250 г), кориця (2 ч.л.), апельсин (1 шт.), сухофрукти - курага, вишня, журавлина, фініки (200 г), мигдаль та фундук (150-200 г), коньяк або ром (100 г), цукрова пудра (для посипання).

Фото: Getty Images

Приготування:

Сухофрукти наріжте, перекладіть у невелику ємність. Залийте коньяком або ромом і залиште щонайменше на одну годину. Горіхи подрібніть.

Читайте також: Як приготувати імбирне печиво до зимових свят: простий рецепт.

Пшеничне і мигдальне борошно з'єднайте, змішайте з розпушувачем, цукром та ванільним цукром.

У миску із сухими інгредієнтами додайте розм'якшене вершкове масло, сир, яйця корицю, сік та цедру одного апельсина. Замісіть тісто.

Додайте замочені сухофрукти та подрібнені горіхи. Тісто має вийти м'яким та еластичним. Якщо тісто вийшло сухим, додайте ще апельсинового соку.

Сформуйте довгастий штоллен (1 великий або 2 маленьких). Викладіть на деко, застелене пергаментним папером і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте одну годину.

Готовий різдвяний штолен із сухофруктами остудіть і посипте цукровою пудрою.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як зробити салат Шуба у формі тортика під буряковим мусом

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати