Лайм

Як самостійно стерти з нігтів гель-лак: 6 простих кроків

Важливо не пропустити жоден етап

Якщо терміново потрібно зняти гель-лак з нігтів, а похід до салону з якихось причин є неможливим, спробуйте обійтися власними силами. Раніше ми вже розповідали, як стерти з нігтів лак без використання ацетону, а цього разу поділимося, за допомогою яких 6 простих кроків можна видалити старе гелеве покриття.

Спиляйте глянцевий шар

Досвідчена майстриня манікюру Джулі Кандалек радить взяти для цього пилочку абразивністю 180 гріт. За її словами, це дозволить спиляти фінішний шар, не пошкодивши сам ніготь. Після завершення цього етапу колір має стати більш тьмяним. Однак не перестарайтесь – всі шари покриття спилювати не потрібно.

Фото: Getty Images

Нанесіть ацетон на ватний диск та покладіть на ніготь

Після того, як зняли верхній шар, починайте замочувати нігті. Для цього ватний диск розділіть на кілька маленьких шматочків та добре намочіть кожен з них ацетоном. Наступний крок: кладемо змочений в рідині ватний диск на ніготь та закріплюємо все це за допомогою фольги.

Читайте також: Топ-6 ідей ніжного нюдового манікюру у рожевих та бежевих відтінках.

"Найчастіша і найбільша помилка, яка призводить до того, що гель не знімається повністю, це недостатнє змочування ватного диска в ацетоні", - наголошує Кандалек.

Потримати нігті у фользі потрібно близько 10-15 хвилин.

Зніміть фольгу

Коли вказаний час минув, починайте видаляти гель-лак з нігтьової пластини. Для цього зніміть фольгу з одного пальця та перевірте, чи почав відходити матеріал. Якщо ні або знімається погано – потримайте змочений ватний диск ще кілька хвилин.

Зніміть покриття

Для цього вам знадобиться апельсинова паличка. Краще не використовувати металевий інструмент, оскільки ним можна легко пошкодити ніготь. Обережними рухами починайте плавно зішкрібати лак з нігтя. Кандалек радить робити це рухами донизу, а не вверх-вниз.

Фото: Getty Images

Видаліть залишки

Скористайтеся косметичною щіткою чи вимийте руки з милом.

Читайте на тему: Як швидко очистити п'яти перекисом водню: простий лайфхак.

Не забудьте про зволоження

Ацентон може призвести до висушування нігтьової пластини, саме тому варто потурбуватися про те, щоб зволожити її після зняття старого матеріалу. Для цього експерти радять використовувати спеціальну олійку. Засіб потрібно нанести на всю нігтьову пластину. За бажання можна також нанести зволожуючий крем для рук.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити