Варені яйця – смачний та корисний продукт, який також є компонентом багатьох святкових та повсякденних страв. Перед Новим роком та Різдвом яєць потрібно багато – їх готують для таких салатів, як Мімоза, олів'є, Магнолія з куркою або оселедець під шубою.
Багато хто чув, що яйця можна зварити у мікрохвильовій печі. Але коли люди без досвіду намагаються зробити це вперше, яйця нерідко лопаються, покриваючи піч шаром липкого жовтка. Щоб цього не сталося, корисно знати простий кулінарний лайфхак.
Читайте по темі: Як почистити оцтом мікрохвильову піч: простий спосіб, який завжди виручить.
Покладіть яйця в посуд, який підходить для мікрохвильової печі, і залийте їх водою. Вода повинна повністю покривати яйця: якщо вони хоч трохи виглядатимуть над її поверхнею, шкаралупа може тріснути.
Занурення яєць у воду дозволить їм приготуватися більш рівномірно і завадить вибуху "теплових кишень" під шкаралупою. Увімкніть мікрохвильову піч на середню потужність, і вже через 6-8 хвилин яйця будуть готові круто. Для некрутих яєць буде достатньо 4 хвилин.
- Читайте також, які топ-5 кулінарних лайфхаків допоможуть врятувати пересолені страви.
- Раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння.