Лайм

Як варити яйця у мікрохвильовці, щоб вони не лопнули: кулінарний лайфхак

Корисна навичка знадобиться напередодні зимових свят

Варені яйця – смачний та корисний продукт, який також є компонентом багатьох святкових та повсякденних страв. Перед Новим роком та Різдвом яєць потрібно багато – їх готують для таких салатів, як Мімоза, олів'є, Магнолія з куркою або оселедець під шубою.

Багато хто чув, що яйця можна зварити у мікрохвильовій печі. Але коли люди без досвіду намагаються зробити це вперше, яйця нерідко лопаються, покриваючи піч шаром липкого жовтка. Щоб цього не сталося, корисно знати простий кулінарний лайфхак.

Фото: Getty Images

Читайте по темі: Як почистити оцтом мікрохвильову піч: простий спосіб, який завжди виручить.

Покладіть яйця в посуд, який підходить для мікрохвильової печі, і залийте їх водою. Вода повинна повністю покривати яйця: якщо вони хоч трохи виглядатимуть над її поверхнею, шкаралупа може тріснути.

Занурення яєць у воду дозволить їм приготуватися більш рівномірно і завадить вибуху "теплових кишень" під шкаралупою. Увімкніть мікрохвильову піч на середню потужність, і вже через 6-8 хвилин яйця будуть готові круто. Для некрутих яєць буде достатньо 4 хвилин.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні