Лайм

Магнолія замість Мімози: як приготувати на Новий рік смачний салат шарами з куркою

Оригінальна страва прикрасить святковий стіл

Серед страв на Новий рік салати займають особливе місце та користуються великою популярністю. Якщо вам набридли звичні рецепти на кшталт Шуби чи Мімози, приготуйте оригінальний салат шарами із куркою. Магнолія вимагає мінімум інгредієнтів, але смак його здивує родину та гостей.

Інгредієнти: куряче філе (300 г), яйця (5 штук), крабові палички (200 г), консервована кукурудза (1 банка), яблучний оцет (1 ч. л.), гірчиця (0,5 ч. л.). Також знадобиться кондитерський мішок із спеціальною насадкою.

Читайте на тему: Як приготувати салат олів'є в рулеті: рецепт на Новий рік-2023.

Фото: pinterest.com

Приготування:

З курячого філе видаляємо жир і хрящі та відварюємо його у підсоленій воді протягом 20 хвилин. За готовністю філе дістаємо, охолоджуємо та дрібно нарізаємо. Якщо м'ясо вийшло занадто прісним, можна додати трохи солі та перцю.

Крабові палички нарізаємо невеликими кільцями чи кубиками. 3-4 палички залишаємо для заправки салата.

Яйця варимо круто (на це може піти до 10 хвилин після закипання води). Два з них чистимо, розрізаємо навпіл, кладемо в блендер, додаємо 3 крабові палички, оцет і гірчицю. У блендері подрібнюємо інгредієнти до стану пасти – вони стануть заправкою для салату.

Інші три яйця нарізаємо кубиками, як на олів'є.

Салат Магнолія викладаємо шарами у кулінарному кільці або високій піалі. Інгредієнти повинні йти в такій послідовності:

  • перший шар - куряче філе;
  • другий шар – заправка;
  • третій шар – яйця + заправка;
  • четвертий шар – кукурудза + заправка;
  • п'ятий шар – крабові палички + заправка.

Зверху салат можна посипати кукурудзою, яєчним жовтком або зеленню. Перед подачею на стіл поставте Магнолію в холодильник на пару годин, щоб усі шари добре просочилися заправкою.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки