У кожної господині хоча б раз у житті були різні неприємні ситуації: у когось скисав суп, а хтось зварив неправильно рис, внаслідок чого він злипся. Також дехто часто помилково додають багато солі, в результаті чого їсти таку страву практично неможливо. theLime ділиться з вами лайфхаками, як її врятувати.
Фарш
Щоб врятувати м'ясний фарш, потрібно додати до нього натерту сиру картоплю, кабачок, моркву або відварений рис. Будь-який із перерахованих вище інгредієнтів не тільки прибере зайву сіль, але й зробить готову страву – котлети – ніжнішими.
Риба чи м'ясо
Томатний, сметанний або вершковий соус вбере частину солі, якщо попередньо протушкувати в них рибу або м'ясо. Ще один спосіб – капнути трохи свіжого лимонного соку.
Читайте також: Навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння.
Найпростіший спосіб – додати трохи води. Однак це може зіпсувати смак страви. У майже готовий суп необхідно покласти більше овочів або круп – у процесі приготування вони вберуть у себе зайву сіль. Другий варіант – взяти жменьку рису, загорнути в бавовняну тканину або марлю, зав'язати та опустити в суп. Крупа вбере у себе зайву сіль, після чого її потрібно витягнути з бульйону.
Тушковані овочі
Якщо пересолене рагу, додаємо в нього більше помідорів або борошно із вершками, потім доводимо страву до кипіння. Прекрасно вбирають сіль петрушка та інша листова зелень.
Гриби
Якщо неприємність трапилася під час приготування страви з грибів, заливаємо їх сметаною, додаємо борошно, цибулю, рис чи картопляне пюре. Ще можна влити трохи води із соком лимона.
- Раніше ми розповіли про кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися та добре чистилися.
- Читайте також на theLime, що робити, якщо не застиг холодець.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.