Лайм

Топ-5 кулінарних лайфхаків, щоб врятувати пересолені страви

Ці прості хитрощі повинна знати кожна господиня

У кожної господині хоча б раз у житті були різні неприємні ситуації: у когось скисав суп, а хтось зварив неправильно рис, внаслідок чого він злипся. Також дехто часто помилково додають багато солі, в результаті чого їсти таку страву практично неможливо. theLime ділиться з вами лайфхаками, як її врятувати.

Фото: pinterest.com

Фарш

Щоб врятувати м'ясний фарш, потрібно додати до нього натерту сиру картоплю, кабачок, моркву або відварений рис. Будь-який із перерахованих вище інгредієнтів не тільки прибере зайву сіль, але й зробить готову страву – котлети – ніжнішими.

Риба чи м'ясо

Томатний, сметанний або вершковий соус вбере частину солі, якщо попередньо протушкувати в них рибу або м'ясо. Ще один спосіб капнути трохи свіжого лимонного соку.

Читайте також: Навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння.

Бульйон або суп

Найпростіший спосіб додати трохи води. Однак це може зіпсувати смак страви. У майже готовий суп необхідно покласти більше овочів або круп – у процесі приготування вони вберуть у себе зайву сіль. Другий варіант взяти жменьку рису, загорнути в бавовняну тканину або марлю, зав'язати та опустити в суп. Крупа вбере у себе зайву сіль, після чого її потрібно витягнути з бульйону.

Тушковані овочі

Якщо пересолене рагу, додаємо в нього більше помідорів або борошно із вершками, потім доводимо страву до кипіння. Прекрасно вбирають сіль петрушка та інша листова зелень.

Гриби

Якщо неприємність трапилася під час приготування страви з грибів, заливаємо їх сметаною, додаємо борошно, цибулю, рис чи картопляне пюре. Ще можна влити трохи води із соком лимона.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Письменник Станіслав Асєєв розповів про поранення на фронті і показав уламок, який витягли лікарі

Український письменник та журналіст Станіслав Асєєв, який служить у ЗСУ, отримав осколкове поранення на фронті

Український комік Андрій Лузан у прямому ефірі заявив про свою мобілізацію

Український комік і автор YouTube-каналу "Леві на джипі" Андрій Лузан заявив, що 6 липня мобілізується у ЗСУ

На Каньє Веста поскаржилися в генпрокуратуру РФ через рядки про Україну

Російські активісти звернулися до генпрокуратури РФ із закликом не допускати репера Каньє Веста на територію країни-терористки