Лайм

Як приготувати на Новий рік ніжну мандаринову панакоту: простий рецепт

Зимові свята – час кулінарних експериментів

Панакота - знаменитий італійський десерт, який готується на основі вершків, молока, цукру та желатину. І якщо ви вже пробували робити класичний рецепт, цього разу приготуйте різдвяну версію страви – панакоту з мандаринами.

Інгредієнти для вершкового шару: вершки - 500 мл, цукор - 100 г, листовий желатин - 3 шт (5 г), вода - 50 мл. Для мандаринового шару: мандарини - 600 г, листовий желатин - 3 шт (5 г), цукор - 25 г, вода - 50 мл. Зі вказаних пропорцій у вас має вийти 4 склянки по 240 мл.

Фото: pinterest

Приготування: починаємо робити вершковий шар. Для цього желатин ламаємо на шматочки, заливаємо водою та залишаємо на 5 хв. У цей час у каструлю вливаємо вершки (чим вищий відсоток жирності, тим смачніша буде панакота), всипаємо цукор і ставляємо на невеликий вогонь. Все добре помішуємо, не знімаємо з плити, поки цукор не розтопиться. Вершки мають бути доволі гарячі, такі, щоб можна було перевірити їх температуру пальцем. Кип‘ятити не потрібно.

Повертаємося до желатину: злегка жмакаємо його у воді, після чого виливаємо всю суміш у гарячі вершки, добре все розмішуємо.

Читайте також: Як приготувати на Різдво пухкий кекс панеттоне: класичний рецепт.

Склянки ставимо у форму для мафінів таким чином, як показано на фото нижче. Розливаємо у ємність вершково-желатинову суміш. Далі даємо десерту охолонути, після чого відправляємо в холодильник до повного застигання.

Фото: pinterest

Починаємо готувати мандариновий шар: желатин ламаємо на шматочки і заливаємо водою на 5 хв. Мандаринки чистимо, перекладаємо в блендер та подрібнюємо. Отриману суміш проціджуємо через сито. Має вийти близько 250 мл соку. Сік виливаємо у каструлю, всипаємо цукор і ставляємо на невеликий вогонь. Так само помішуємо і тримаємо на вогні до тих пір, поки цукор не розтопиться.

Фото: pinterest

Желатин злегка жмакаємо у воді, виливаємо всю цю желатинову суміш у теплий сік, добре все перемішуємо і даємо охолонути. Після цього викладаємо мандариновий шар поверх вершкової маси і ставляємо в холодильник до повного застигання. Ніжна панакота з вершками і мандаринами готова, смачного!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу