Лайм

Як приготувати на Різдво пухкий кекс панеттоне: класичний рецепт

Здивуйте своїх близьких

В умовах війни багато людей в Україні втратили частково або повністю свої доходи, тому змушені відмовитися від деяких благ мирного часу – наприклад, від походів у кафе та ресторани. Тому господині намагаються дивувати своїх близьких не лише традиційними стравами, а й незвичними, наприклад, круасанами чи лимонними мафінами. theLimе підібрав для вас перевірений рецепт пухкого кексу панеттоне за італійським рецептом.

Інгредієнти: борошно (1 кг), пресовані дріжджі (45 г), молоко (312 г), масло 82% (300 г), яйця (8 шт.), цукор (225 г), сіль (щіпка), ваніль, білий шоколад (150 г), журавлина (150 г), мигдаль (150 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку приготуємо опару. Молоко підігріваємо до 30°С, виливаємо його в миску, додаємо дріжджі, 1 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. борошна. Все ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці без протягів приблизно на 15-30 хвилин, щоб дріжджі почали діяти.

Через зазначений проміжок часу в опару просіюємо борошно, що залишилося, і додаємо 4 яйця. Починаємо вимішувати за допомогою міксера (насадка гак), потім додаємо ще 4 яйця та всипаємо цукор невеликими частинами. Вимішуємо все разом приблизно 30 хвилин.

Температура тіста має бути не більше 23-24°С. Якщо воно нагрілося, відправляємо у морозилку. Місити тісто можна і руками, головне довго, щоб виділилася клейковина.

Вершкове масло необхідно заздалегідь охолодити і порізати на 5-6 порцій. Додаємо по одній і продовжуємо вимішувати тісто, поки воно не стане блискучим, м'яким та еластичним (приблизно 30 хвилин).

Шоколад та горіхи подрібнюємо на невеликі шматочки. Додаємо в тісто сіль, ваніль, журавлину, горіхи та подрібнений шоколад, ретельно перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися у тісті.

Читайте також: Як приготувати крафін - смачний гібрид круасану і мафіну.

Готове тісто для різдвяного кексу викладаємо у велику миску, змащену маслом. Залишаємо в холодильнику на 8-12 годин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо його та залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 1 годину. Потім розподіляємо на порції і заповнюємо формочки тістом на 1/3.

Деко застилаємо пергаментом і викладаємо на нього форми з панеттоне. Залишаємо на 3-4 години при кімнатній температурі (за цей час тісто має вирости до країв форми).

Випікаємо італійський різдвяний хліб за температури 150°С: спочатку 10 хвилин – режим "Конвекція", потім 25-30 хвилин – режим "Верх-низ".

Готовність можна перевірити сухою шпажкою або зубочисткою.

Після випікання форми перевертаємо догори дном, протикаємо шпажками впоперек і підвішуємо, щоб різдвяний кекс не осів.

Подаємо апетитний італійський різдвяний хліб до столу та насолоджуємось смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину