Лайм

Як приготувати на Святвечір пісні голубці: рецепт і значення традиційної страви

Приготуйте на святковий стіл

Голубці – невід'ємний атрибут українського Різдвяного столу. Готують їх у вигляді загорнених листків капусти з пісною начинкою. Сама назва цієї страви вже вказує на символічність та ототожнюється з символом голуба. Голуб для християн уособлення Божої любові, символ краси, сили та Святого Духа. theLime ділиться простим рецептом голубців з рисом та грибами, які можна приготувати на Святвечір.

Інгредієнти для голубців: капуста (1 середній качан), довгозернистий рис (200 г), печериці (600 г), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (2 шт.), олія (50 мл), сіль, чорний мелений перець (за смаком).

Інгредієнти для соусу: помідори у власному соку, цибуля ріпчаста (1 шт.), часник (1 зубчик), цукор (2 ст.л.), сіль (1 ч.л.), олія (3 ст.л.).

Фото: Getty Images

Читайте також: Як приготувати на Різдво традиційний узвар: простий рецепт.

Приготування:

З капусти виріжте качан і опустіть у киплячу воду. Якщо капустяне листя грубе можна додати у воду трохи оцту. Поступово зніміть м'яке листя та остудіть.

Рис ретельно промийте, перекладіть у каструлю і залийте холодною водою і проваріть протягом 1 хвилини. Зайву рідину злийте.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібним кубиком. Очищену моркву натріть на тертці. Печериці промийте під проточною водою і дрібно наріжте.

У сковороді розігрійте олію та обсмажте овочі до м'якості. Додайте гриби, сіль, перець і тушкуйте, доки не випарується вся рідина. Потім перекладіть рис і дайте йому насититися ароматом. Через кілька хвилин зніміть сковороду з плити.

Читайте також: Не тільки вінегрет: рецепти салатів з квасолею, які можна приготувати на Різдво.

Приготуйте соус. Помідори у власному соку подрібніть, цибулю дрібно нарубайте, часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці. Візьміть сотейник, влийте олію і обсмажте цибулину до прозорості. Додайте подрібнені помідори, часник, сіль та перець. Уварюйте соус протягом 20 хвилин, поки він не загусне.

Тим часом скрутіть голубці. На кожен капустяний лист викладіть трохи фаршу і загорніть як згорток. Складіть у форму для запікання або інший жаростійкий посуд і залийте соусом.

Накрийте кришкою або фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте 30 хвилин. Потім відкрийте голубці і готуйте ще 15-20 хвилин, щоб утворилася рум'яна скоринка.

Дістаньте пісні голубці з духовки та залиште на 5 хвилин. Після чого перекладіть страву разом соусом в посуд для сервіровки і подавайте до столу.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Проведіть цю просту обробку томатів, якщо хочете зібрати великий врожай

Чим обробити томати для збільшення врожайності, коли проводити таке підживлення, а також як правильно приготувати розчин із паслінієм

Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем

Як у домашніх умовах приготувати смачний салат із консервованим тунцем, яйцями та овочами, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби