Чимало господинь вже зайняті підготовкою до світлого свята – Різдва, яке за григоріанським календарем настане в ніч з 6 на 7 січня. І якщо ви вже вирішили, які салати з квасолею приготуєте на Святвечір, візьміть собі на замітку ідею зі смачною та швидкою закускою. theLime ділиться простим рецептом канапок з оселедцем і буряком.
Інгредієнти: хліб, оселедець, буряк, часник, цибуля, майонез, гірчиця в зернах, сіль, перець.
Приготування:
Для приготування такої закуски з оселедцем краще взяти квадратний, чорний хліб. Обрізаємо краї та розрізаємо на однакові шматочки.
Розігріваємо сковороду з невеликим шматочком вершкового масла і підсмажуємо хліб до легкої рум'яної скоринки.
Буряк промиваємо у проточній воді та відварюємо приблизно 1-1,5 години залежно від того, молодий він чи старий. Також його можна запекти в духовці: обгортаємо кожний у фольгу і викладаємо на решітку. Запікаємо при температурі 200°С 30-40 хвилин. Потім чекаємо, поки він охолоне, очищаємо і тремо на тертці.
Читайте також: Топ-5 смачних бутербродів, які можна швидко подати на стіл.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем.
Змішуємо буряк та часник, солимо, перчимо і додаємо майонез. Перемішуємо та викладаємо на скибочки підсмаженого хліба.
Філе оселедця очищаємо від кісток, нарізаємо невеликими скибочками. Цибулю чистимо від лушпиння, промиваємо у воді, нарізаємо кільцями.
На канапки з буряком кладемо кільце цибулі та шматок оселедця. Зверху змащуємо гірчицею в зернах та за бажанням прикрашаємо нарізаною зеленню.
Подаємо бутерброди на святковий стіл та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вінегрет із квашеною капустою.
- Читайте також на theLime, які страви обов'язково повинні бути на столі в Святвечір і що вони означають.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.