Лайм

Як приготувати смачну закуску з оселедцем на святковий стіл: простий рецепт

Візьміть собі на замітку

Чимало господинь вже зайняті підготовкою до світлого свята Різдва, яке за григоріанським календарем настане в ніч з 6 на 7 січня. І якщо ви вже вирішили, які салати з квасолею приготуєте на Святвечір, візьміть собі на замітку ідею зі смачною та швидкою закускою. theLime ділиться простим рецептом канапок з оселедцем і буряком.

Інгредієнти: хліб, оселедець, буряк, часник, цибуля, майонез, гірчиця в зернах, сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої закуски з оселедцем краще взяти квадратний, чорний хліб. Обрізаємо краї та розрізаємо на однакові шматочки.

Розігріваємо сковороду з невеликим шматочком вершкового масла і підсмажуємо хліб до легкої рум'яної скоринки.

Буряк промиваємо у проточній воді та відварюємо приблизно 1-1,5 години залежно від того, молодий він чи старий. Також його можна запекти в духовці: обгортаємо кожний у фольгу і викладаємо на решітку. Запікаємо при температурі 200°С 30-40 хвилин. Потім чекаємо, поки він охолоне, очищаємо і тремо на тертці.

Читайте також: Топ-5 смачних бутербродів, які можна швидко подати на стіл.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем.

Змішуємо буряк та часник, солимо, перчимо і додаємо майонез. Перемішуємо та викладаємо на скибочки підсмаженого хліба.

Філе оселедця очищаємо від кісток, нарізаємо невеликими скибочками. Цибулю чистимо від лушпиння, промиваємо у воді, нарізаємо кільцями.

На канапки з буряком кладемо кільце цибулі та шматок оселедця. Зверху змащуємо гірчицею в зернах та за бажанням прикрашаємо нарізаною зеленню.

Подаємо бутерброди на святковий стіл та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні