Якщо гості нагрянули раптово, то порятунком стануть швидкі закуски, наприклад, тарталетки з начинкою або смачні канапки. Також великою популярністю у господинь користуються бутерброди, які можна швидко подати на святковий стіл. theLime поділиться простими рецептами закусочних бутербродів, які стануть у нагоді в зимові свята.
З червоною рибою, яєчною пастою та лимоном
Інгредієнти: червона риба солона (100 г), багет (1 шт.), яйце (1 шт.), лимон (1/2 шт.), майонез (1 ст. л.), гірчиця (1 ч.л.).
Приготування:
Яйця відваріть вкруту, остудіть під холодною водою і очистіть від шкаралупи. Натріть на тертці. З'єднайте з майонезом та гірчицею. Червону рибу наріжте скибочками, багет – кружальцями. Кожен шматок хліба змастіть яєчною намазкою, а зверху викладіть лосось. За бажанням можна прикрасити часточками лимона.
Читайте також: Топ-3 рецепти оригінальних закусок, які варто приготувати на Новий рік-2023.
Бутерброди з тунцем, яйцями та маринованими огірками
Інгредієнти: тунець консервований (1 банка), огірки мариновані (2 шт.), яйця (2 шт.), майонез (1 ст.л.), хліб білий тостовий (6 шматочків), цибуля зелена (20 г), сіль, перець (за смаком).
Приготування:
Яйця відваріть, остудіть і очистіть від шкаралупи. Наріжте дрібним кубиком. Огірки та зелену цибулю подрібніть, тунець розімніть виделкою. Змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть та заправте майонезом. Приготовлену намазку намажте на хліб та подавайте гостям.
З крабовими паличками, вершковим сиром та ківі
Інгредієнти: сир вершковий (150 г), крабові палички (110 г), ківі (1-1,5 шт.), багет (1 шт.), свіжий кріп (10 г), свіжа петрушка (10 г), часник (1 зубчик).
Приготування:
Крабові палички дрібно наріжте. Зелень добре промийте, просушіть та подрібніть. Часник пропустіть через прес або натріть на дрібну тертку. Ківі очистіть від шкірки і наріжте кружальцями. Змішайте: вершковий сир, крабові палички, кріп, петрушку та часник. Отриманою пастою намажте шматочки багету, зверху викладіть ківі.
Закуска із сиру та шпинату
Інгредієнти: сир вершковий 18% (300 г), шпинат, чорний хліб або багет, сіль, перець (за смаком).
Приготування:
Свіжий шпинат подрібніть у блендері із сиром, додайте сіль та перець. Багет чи хліб наріжте ломтиками і зверху намажте отриманою пастою. Прикрасьте морквою, ікрою та оливками.
Закуска в тарталетках з крабовими паличками, кукурудзою та авокадо
Інгредієнти: тарталетки з пісочного тіста (16 шт.), авокадо (210 г), крабові палички (6 шт.), кукурудза консервована (70 г), майонез (20 г), свіжа петрушка (3-4 гілочки), сіль ( за смаком).
Приготування:
Авокадо та крабові палички дрібно наріжте. Зелень подрібніть. З кукурудзи злийте зайву рідину. Змішайте інгредієнти, посоліть та заправте майонезом. Наповніть начинкою тарталетки та подавайте до столу.
- Раніше ми розповідали, як приготувати з лаваша хрумкі роли з начинкою.
- Дізнайтеся також, яку начинку покласти в тарталетки: ідеї закусок на святковий стіл.