Лайм

Смаколики до Різдва: як приготувати солодкі пампушки з цукровою пудрою

Поекспериментуйте на кухні у період свят

Для Західних регіонів України пампушки - справжній символ Різдвяних свят. Кожна господиня має власний рецепт цих пухких смаколиків і свої традиції їхнього приготування. Як зробити смачні та ніжні пампушки з цукровою пудрою – читайте далі.

Інгредієнти: 25 грамів дріжджів, 250 мл молока, 1 куряче яйце, 1 столова ложка рослинної олії, 1 чайна ложка оцту, 1 столова ложка спирту (можна замінити горілкою), 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка солі без гірки, 500 грамів борошна.

Фото: pinterest

Приготування: у глибоку ємність налийте тепле молоко, додайте дріжджі. Ретельно перемішайте і додайте цукор. До молочної суміші додайте яйце, ще раз все перемішайте. Наступними додайте оцет, олію, сіль, спирт. Все ретельно перемішайте. Спирт додаємо для того, щоб при смаженні пампухи не вбирали зайвої олії.

Читайте на тему: Вечеря на Різдво: рецепт калача з маком, який носять хрещеним разом із кутею.

Поступово додаємо просіяне борошно та ретельно перемішуємо – потрібно, щоб у тісті не залишилося грудочок. Накриваємо миску рушником та залишаємо на дві години в теплому місці.

Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, замішуємо його руками. Присипаємо борошном робочу поверхню, викладаємо на неї тісто та розкачуємо пласт товщиною 1 см. Вирізаємо пампушки за допомогою склянки. Залишаємо їх підійти у теплому приміщенні на 10-15 хвилин.

Фото: pinterest

Обсмажуємо пампушки на добре розігрітій сковорідці з обох сторін. Готуємо на середньому вогні до рум’яності. Можна обсмажити у фритюрі - так пампухи вийдуть більш округлими. Смажити смаколик потрібно таким чином, щоб у кожної кульки сформувався світлий поясочок посередині — це ознака високої майстерністі господині. Готові пампушки викладаємо на паперовий рушничок, щоб матеріал ввібрав зайвий жир. Посипаємо страву цукровою пудрою, насолоджуємось неповторним смаком!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба