Для Західних регіонів України пампушки - справжній символ Різдвяних свят. Кожна господиня має власний рецепт цих пухких смаколиків і свої традиції їхнього приготування. Як зробити смачні та ніжні пампушки з цукровою пудрою – читайте далі.
Інгредієнти: 25 грамів дріжджів, 250 мл молока, 1 куряче яйце, 1 столова ложка рослинної олії, 1 чайна ложка оцту, 1 столова ложка спирту (можна замінити горілкою), 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка солі без гірки, 500 грамів борошна.
Приготування: у глибоку ємність налийте тепле молоко, додайте дріжджі. Ретельно перемішайте і додайте цукор. До молочної суміші додайте яйце, ще раз все перемішайте. Наступними додайте оцет, олію, сіль, спирт. Все ретельно перемішайте. Спирт додаємо для того, щоб при смаженні пампухи не вбирали зайвої олії.
Читайте на тему: Вечеря на Різдво: рецепт калача з маком, який носять хрещеним разом із кутею.
Поступово додаємо просіяне борошно та ретельно перемішуємо – потрібно, щоб у тісті не залишилося грудочок. Накриваємо миску рушником та залишаємо на дві години в теплому місці.
Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, замішуємо його руками. Присипаємо борошном робочу поверхню, викладаємо на неї тісто та розкачуємо пласт товщиною 1 см. Вирізаємо пампушки за допомогою склянки. Залишаємо їх підійти у теплому приміщенні на 10-15 хвилин.
Обсмажуємо пампушки на добре розігрітій сковорідці з обох сторін. Готуємо на середньому вогні до рум’яності. Можна обсмажити у фритюрі - так пампухи вийдуть більш округлими. Смажити смаколик потрібно таким чином, щоб у кожної кульки сформувався світлий поясочок посередині — це ознака високої майстерністі господині. Готові пампушки викладаємо на паперовий рушничок, щоб матеріал ввібрав зайвий жир. Посипаємо страву цукровою пудрою, насолоджуємось неповторним смаком!
- Раніше ми розповідали про 12 традиційних українських страв на Святвечір, які мають бути на столі.
- Також дізнайтесь, як приготувати запашні пампушки з часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.