Лайм

Смаколики до Різдва: як приготувати солодкі пампушки з цукровою пудрою

Поекспериментуйте на кухні у період свят

Для Західних регіонів України пампушки - справжній символ Різдвяних свят. Кожна господиня має власний рецепт цих пухких смаколиків і свої традиції їхнього приготування. Як зробити смачні та ніжні пампушки з цукровою пудрою – читайте далі.

Інгредієнти: 25 грамів дріжджів, 250 мл молока, 1 куряче яйце, 1 столова ложка рослинної олії, 1 чайна ложка оцту, 1 столова ложка спирту (можна замінити горілкою), 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка солі без гірки, 500 грамів борошна.

Фото: pinterest

Приготування: у глибоку ємність налийте тепле молоко, додайте дріжджі. Ретельно перемішайте і додайте цукор. До молочної суміші додайте яйце, ще раз все перемішайте. Наступними додайте оцет, олію, сіль, спирт. Все ретельно перемішайте. Спирт додаємо для того, щоб при смаженні пампухи не вбирали зайвої олії.

Читайте на тему: Вечеря на Різдво: рецепт калача з маком, який носять хрещеним разом із кутею.

Поступово додаємо просіяне борошно та ретельно перемішуємо – потрібно, щоб у тісті не залишилося грудочок. Накриваємо миску рушником та залишаємо на дві години в теплому місці.

Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, замішуємо його руками. Присипаємо борошном робочу поверхню, викладаємо на неї тісто та розкачуємо пласт товщиною 1 см. Вирізаємо пампушки за допомогою склянки. Залишаємо їх підійти у теплому приміщенні на 10-15 хвилин.

Фото: pinterest

Обсмажуємо пампушки на добре розігрітій сковорідці з обох сторін. Готуємо на середньому вогні до рум’яності. Можна обсмажити у фритюрі - так пампухи вийдуть більш округлими. Смажити смаколик потрібно таким чином, щоб у кожної кульки сформувався світлий поясочок посередині — це ознака високої майстерністі господині. Готові пампушки викладаємо на паперовий рушничок, щоб матеріал ввібрав зайвий жир. Посипаємо страву цукровою пудрою, насолоджуємось неповторним смаком!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня