Лайм

Як приготувати запашні пампушки з часником: простий рецепт на Різдво

Традиційна випічка порадує смаком

Пампушки з білого борошна - традиційна українська страва на Різдво. Але не обов'язково чекати Святвечора, щоб їх спекти. Пампушки з часником стануть чудовим доповненням до борщу, і приготувати їх зовсім не важко.

Інгредієнти: 1 кг борошна, 500 мл молока кімнатної температури, 10 г сухих дріжджів, 4 ст. ложки цукру, 2 ч. ложки солі, 4 курячі жовтки, 2 ст. ложки жирної сметани.

Для часникової заливки: 3 ст. ложки олії, 4-5 зубчиків часнику, пучок кропу, сіль.

Фото: Getty Images

Приготування:

Молоко змішайте з дріжджами, цукром та сіллю та залиште на 10-15 хвилин, після чого замісіть тісто протягом 15 хвилин.

Тісто для пампушок накриваємо рушником і залишаємо на 40-60 хвилин. За цей час воно має збільшитись у 2-3 рази.

Тісто розминаємо і формуємо пампушки - кульки розміром із куряче яйце.

Готові пампушки викладаємо на деко, змащуємо жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 30-35 хвилин.

Читайте по темі: Як приготувати класичну кутю на Різдво.

Готовність пампушок перевіряємо за допомогою дерев'яної шпажки: якщо вийде суха та чиста – випічка готова.

Готові пампушки дістаємо з духовки та залишаємо на 10-15 хвилин. У цей час готуємо часникову заливку: подрібнюємо часник і кріп, змішуємо їх із олією і, за бажанням, додаємо трохи солі.

Поливаємо пампушки часниковою олією та подаємо на стіл.

Новини партнерів

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень