Пампушки з білого борошна - традиційна українська страва на Різдво. Але не обов'язково чекати Святвечора, щоб їх спекти. Пампушки з часником стануть чудовим доповненням до борщу, і приготувати їх зовсім не важко.
Інгредієнти: 1 кг борошна, 500 мл молока кімнатної температури, 10 г сухих дріжджів, 4 ст. ложки цукру, 2 ч. ложки солі, 4 курячі жовтки, 2 ст. ложки жирної сметани.
Для часникової заливки: 3 ст. ложки олії, 4-5 зубчиків часнику, пучок кропу, сіль.
Приготування:
Молоко змішайте з дріжджами, цукром та сіллю та залиште на 10-15 хвилин, після чого замісіть тісто протягом 15 хвилин.
Тісто для пампушок накриваємо рушником і залишаємо на 40-60 хвилин. За цей час воно має збільшитись у 2-3 рази.
Тісто розминаємо і формуємо пампушки - кульки розміром із куряче яйце.
Готові пампушки викладаємо на деко, змащуємо жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 30-35 хвилин.
Читайте по темі: Як приготувати класичну кутю на Різдво.
Готовність пампушок перевіряємо за допомогою дерев'яної шпажки: якщо вийде суха та чиста – випічка готова.
Готові пампушки дістаємо з духовки та залишаємо на 10-15 хвилин. У цей час готуємо часникову заливку: подрібнюємо часник і кріп, змішуємо їх із олією і, за бажанням, додаємо трохи солі.
Поливаємо пампушки часниковою олією та подаємо на стіл.
- Раніше ми розповіли, як приготувати імбирне печиво до зимових свят.
- Читайте також рецепт різдвяного штолена з цукатами.