Лайм

Як приготувати найсмачніші пампухи на Святвечір: традиційний рецепт

Здивуйте свою родину

Багато українців цього року вирішили святкувати Різдво Христове двічі: спочатку 25 грудня за новоюліанським календарем, а потім 7 січня – за григоріанським. Кожна господиня знає, що ввечері напередодні свята на столі має бути 12 пісних страв. theLime ділиться з вами рецептом смачних пампушок, які можна приготувати з начинкою і подати як окрему страву або без начинки як доповнення до інших.

Інгредієнти: вода (0,5 л), рослинна олія (100 г), цукор (130 г), сіль (щіпка), яйце (1 шт.), дріжджі (50 г), борошно (1,5-2 кг) .

Інгредієнти для начинки: вишні у власному соку (500 мл), кукурудзяний крохмаль (2 ст. л. без гірки).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для того, щоб приготувати цю різдвяну страву, в каструлю виливаємо воду, додаємо в неї рослинну олію та цукор, чекаємо, поки все закипить. Охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо сіль, яйце та дріжджі. Добре все розмішуємо, всипаємо борошно порціями і замішуємо тісто – на це піде приблизно 10 хвилин.

Коли тісто не прилипатиме до рук та стінок каструлі – воно готове. Ставимо його у тепле місце без протягів на 30-60 хвилин. За цей час дріжджі повинні подіяти, і тісто значно збільшиться в розмірах.

Поки підходить тісто, приготуємо начинку: на плиту ставимо каструлю з вишнями, додаємо крохмаль, розмішуємо та варимо на слабкому вогні до загустіння. Відставляємо остигати.

Читайте також: Не тільки вінегрет: рецепти салатів із квасолею, які можна приготувати на Різдво.

Коли тісто збільшиться втричі, дістаємо його з миски. Робочу поверхню трохи присипаємо борошном і викладаємо на неї тісто. З нього формуємо ковбаску і розрізаємо її на частини, ліпимо невеликий коржик. Потім у кожну з них кладемо начинку і добре защипуємо тісто, формуючи круглу пампушку.

Викладаємо на присипану борошном поверхню пампухи з начинкою швом вниз. Зазначимо, що у приміщенні має бути тепло, щоб пампушки ще трохи підійшли.

Розігріваємо каструлю з великою кількістю рослинної олії. Коли вона закипить, опускаємо пампухи і смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки. Потім дістаємо, викладаємо пампухи з вишневою начинкою на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Теплі пампушки присипаємо цукровою пудрою та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Леопардове взуття - найбажаніше серед модниць: як носити і з чим поєднувати сміливий принт

Туфлі з леопардовим принтом вважають модними в 2024 році - які моделі вибрати на літо, щоб виглядати стильно та дорого

З Днем матері: душевні привітання для найріднішої людини своїми словами

Як красиво привітати маму з Днем матері – свято в Україні у 2024 році відзначають 12 травня

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери