Лайм

Головне - не переборщити з водою: рецепт ідеального тіста для піци

Спробуйте приготувати страву по-новому

Піца – популярна італійська страва, яка готується з дріжджового тіста та різноманітної начинки. Однак зараз можна знайти безліч альтернативних рецептів її приготування, і навіть замінити тісто лавашем. Цього разу theLime поділиться рецептом ідеального тонкого тіста для піци.

Для тіста візьміть: 110 мл води, 220 г борошна, 0,5 ч л солі, 0,5 ч л цукру, 1 ч л сухих дріжджів, 3 ч л олії. Для соусу: томати у власному соку, готовий томатний соус з базиліком або томатна паста - 2 ст л, сушений базилік - 1 ч л, 1 ст л. води, 1 ч л олії, сіль та перець за смаком. Для начинки: інгредієнти, які бажаєте додати чи які є у холодильнику. Пропорції вказані для приготування однієї піци.

Фото: unsplash.com

Приготування: в окремій ємності з’єднуємо всі сухі компоненти, після чого додаємо воду, олію і замішуємо тісто. Важливий момент: в процесі замішування тіста може знадобитися трішки більше борошна – тут вже краще дивитися по ситуації. Головне – не переборщити з водою, щоб тісто було не липким.

Читайте на тему: Як приготувати порційні піци-булочки з ковбасою і сиром: простий рецепт.

Вимішуємо тісто приблизно 10 хв до зникнення липкості. Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник приблизно на 2 години. Можна залишити і на довше – тісто від цього точно гіршим не стане. Або ж можна навіть завчасно зробити заготовку з тіста, а потім дістати її безпосередньо перед приготуванням піци.

Фото: unsplash.com

Деко застеляємо пергаментом, змащуємо невеликою кількістю олії, викладаємо тонко розкатане тісто. Краї загортаємо і добре закріплюємо. Далі додаємо соус і начинку.

Ставимо піцу у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 20-25 хвилин: до моменту, коли краї стануть рум’яними. За 5 хв до кінця посипаємо піцу сиром. Дістаємо з духовки готову страву, даємо час охолонути, насолоджуємось неповторним смаком!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити