img

Новини

14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
13:40 Море, усмішки та обійми: Усики зачарували фотосетом на іспанському пляжі
13:34 В Укргідрометцентрі розповіли, коли припиняться дощі і грози
img Суспільство
13:33 СБУ затримала трьох людей, які підозрюються у коригуванні ракетних ударів росіян по Україні
13:31 Кремль заговорив про "застій" у відносинах з США на тлі заяв Трампа
img Політика
13:16 Зеленський підписав закон про додаткові виплати викладачам військових вишів
13:05 "Це абсурд": Олег Винник відповів на закиди щодо заробітку на українцях
13:02 Росія рідше застосовує "Калібри" – речник ВМС назвав причину
img Суспільство
13:00 Трамп отримав запрошення відвідати Китай
12:57 Унаслідок атаки РФ по лікарні Кам’янського загинула вагітна жінка
До всіх новин
Тісто для піци рецепт - як зробити на сухих дріжджах, щоб було тонке
Спробуйте приготувати страву по-новому

Головне - не переборщити з водою: рецепт ідеального тіста для піци

Вівторок, 10 січня 2023, 17:01

Фото: unsplash.com

ava
Любов Блажко

Журналіст рубрики "лайфстайл". Працювала у «Beauty HUB», «Комментариях», «Обозревателе» та інших українських виданнях. Facebook

Піца – популярна італійська страва, яка готується з дріжджового тіста та різноманітної начинки. Однак зараз можна знайти безліч альтернативних рецептів її приготування, і навіть замінити тісто лавашем. Цього разу theLime поділиться рецептом ідеального тонкого тіста для піци.

Для тіста візьміть: 110 мл води, 220 г борошна, 0,5 ч л солі, 0,5 ч л цукру, 1 ч л сухих дріжджів, 3 ч л олії. Для соусу: томати у власному соку, готовий томатний соус з базиліком або томатна паста - 2 ст л, сушений базилік - 1 ч л, 1 ст л. води, 1 ч л олії, сіль та перець за смаком. Для начинки: інгредієнти, які бажаєте додати чи які є у холодильнику. Пропорції вказані для приготування однієї піци.

Фото: unsplash.com

Приготування: в окремій ємності з’єднуємо всі сухі компоненти, після чого додаємо воду, олію і замішуємо тісто. Важливий момент: в процесі замішування тіста може знадобитися трішки більше борошна – тут вже краще дивитися по ситуації. Головне – не переборщити з водою, щоб тісто було не липким.

Читайте на тему: Як приготувати порційні піци-булочки з ковбасою і сиром: простий рецепт.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Вимішуємо тісто приблизно 10 хв до зникнення липкості. Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник приблизно на 2 години. Можна залишити і на довше – тісто від цього точно гіршим не стане. Або ж можна навіть завчасно зробити заготовку з тіста, а потім дістати її безпосередньо перед приготуванням піци.

Фото: unsplash.com

Деко застеляємо пергаментом, змащуємо невеликою кількістю олії, викладаємо тонко розкатане тісто. Краї загортаємо і добре закріплюємо. Далі додаємо соус і начинку.

Ставимо піцу у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 20-25 хвилин: до моменту, коли краї стануть рум’яними. За 5 хв до кінця посипаємо піцу сиром. Дістаємо з духовки готову страву, даємо час охолонути, насолоджуємось неповторним смаком!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Тісто для піци рецепт - як зробити на сухих дріжджах, щоб було тонке
img

Новини

14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
13:40 Море, усмішки та обійми: Усики зачарували фотосетом на іспанському пляжі
13:34 В Укргідрометцентрі розповіли, коли припиняться дощі і грози
img Суспільство
13:33 СБУ затримала трьох людей, які підозрюються у коригуванні ракетних ударів росіян по Україні
13:31 Кремль заговорив про "застій" у відносинах з США на тлі заяв Трампа
img Політика
13:16 Зеленський підписав закон про додаткові виплати викладачам військових вишів
13:05 "Це абсурд": Олег Винник відповів на закиди щодо заробітку на українцях
13:02 Росія рідше застосовує "Калібри" – речник ВМС назвав причину
img Суспільство
13:00 Трамп отримав запрошення відвідати Китай
12:57 Унаслідок атаки РФ по лікарні Кам’янського загинула вагітна жінка
До всіх новин
Тісто для піци рецепт - як зробити на сухих дріжджах, щоб було тонке
Спробуйте приготувати страву по-новому

Головне - не переборщити з водою: рецепт ідеального тіста для піци

Вівторок, 10 січня 2023, 17:01

Фото: unsplash.com

ava
Любов Блажко

Журналіст рубрики "лайфстайл". Працювала у «Beauty HUB», «Комментариях», «Обозревателе» та інших українських виданнях. Facebook

Піца – популярна італійська страва, яка готується з дріжджового тіста та різноманітної начинки. Однак зараз можна знайти безліч альтернативних рецептів її приготування, і навіть замінити тісто лавашем. Цього разу theLime поділиться рецептом ідеального тонкого тіста для піци.

Для тіста візьміть: 110 мл води, 220 г борошна, 0,5 ч л солі, 0,5 ч л цукру, 1 ч л сухих дріжджів, 3 ч л олії. Для соусу: томати у власному соку, готовий томатний соус з базиліком або томатна паста - 2 ст л, сушений базилік - 1 ч л, 1 ст л. води, 1 ч л олії, сіль та перець за смаком. Для начинки: інгредієнти, які бажаєте додати чи які є у холодильнику. Пропорції вказані для приготування однієї піци.

Фото: unsplash.com

Приготування: в окремій ємності з’єднуємо всі сухі компоненти, після чого додаємо воду, олію і замішуємо тісто. Важливий момент: в процесі замішування тіста може знадобитися трішки більше борошна – тут вже краще дивитися по ситуації. Головне – не переборщити з водою, щоб тісто було не липким.

Читайте на тему: Як приготувати порційні піци-булочки з ковбасою і сиром: простий рецепт.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Вимішуємо тісто приблизно 10 хв до зникнення липкості. Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник приблизно на 2 години. Можна залишити і на довше – тісто від цього точно гіршим не стане. Або ж можна навіть завчасно зробити заготовку з тіста, а потім дістати її безпосередньо перед приготуванням піци.

Фото: unsplash.com

Деко застеляємо пергаментом, змащуємо невеликою кількістю олії, викладаємо тонко розкатане тісто. Краї загортаємо і добре закріплюємо. Далі додаємо соус і начинку.

Ставимо піцу у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 20-25 хвилин: до моменту, коли краї стануть рум’яними. За 5 хв до кінця посипаємо піцу сиром. Дістаємо з духовки готову страву, даємо час охолонути, насолоджуємось неповторним смаком!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••