Лайм

Як приготувати ідеальне тісто піцу, щоб була як у піцерії: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню італійською стравою

Через війну більшість українців втратили частину доходів і, відповідно, маленькі радощі – наприклад, сходити із сім'єю або другою половинкою до улюбленого ресторану італійської кухні. Тому багато господинь навчилися готувати вдома і піцу з лаваша, і традиційну Маргариту. theLime підібрав для вас рецепт ідеального тіста на піцу, яким поділилися на сторінці cosmea_chocolate в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: борошно (2 склянки), сухі дріжджі (10 г), вода (200 мл), цукор (1 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Змішуємо трохи теплу воду, сухі дріжджі, сіль, цукор і рослинну олію, наприклад, оливкову.

На чисту робочу поверхню просіюємо борошно так, щоб з нього вийшла невелика гірка. Потім починаємо поступово вливати до нього воду з розчиненими інгредієнтами. Тісто замішуємо спочатку ложкою, а потім руками.

Скочуємо з тіста кулю, викладаємо у глибоку миску, накриваємо її харчовою плівкою. Залишаємо тісто на 1,5 години у темному теплому місці (температура повинна бути не менше 25-28°С).

Читайте також: Як зробити ідеальне тісто, якщо немає молока.

Духовку наперед розігріваємо до 250°С.

Тісто, що підійшло, вимішуємо приблизно 2 хвилини, потім розділяємо на три рівні частини. З кожної розкочуємо невелике коло, трохи розтягуємо з боку на бік, а також формуємо бортики. Викладаємо тісто на деко, вистелене пергаментним папером, потім готуємо начинку за смаком і розкладаємо її зверху на тісто.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо близько 10 хвилин. Потім дістаємо, чекаємо, доки піца трохи охолоне і розрізаємо на порційні шматочки.

Апетитна італійська страва готова!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці