Через війну більшість українців втратили частину доходів і, відповідно, маленькі радощі – наприклад, сходити із сім'єю або другою половинкою до улюбленого ресторану італійської кухні. Тому багато господинь навчилися готувати вдома і піцу з лаваша, і традиційну Маргариту. theLime підібрав для вас рецепт ідеального тіста на піцу, яким поділилися на сторінці cosmea_chocolate в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: борошно (2 склянки), сухі дріжджі (10 г), вода (200 мл), цукор (1 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.).
Приготування:
Змішуємо трохи теплу воду, сухі дріжджі, сіль, цукор і рослинну олію, наприклад, оливкову.
На чисту робочу поверхню просіюємо борошно – так, щоб з нього вийшла невелика гірка. Потім починаємо поступово вливати до нього воду з розчиненими інгредієнтами. Тісто замішуємо спочатку ложкою, а потім руками.
Скочуємо з тіста кулю, викладаємо у глибоку миску, накриваємо її харчовою плівкою. Залишаємо тісто на 1,5 години у темному теплому місці (температура повинна бути не менше 25-28°С).
Читайте також: Як зробити ідеальне тісто, якщо немає молока.
Духовку наперед розігріваємо до 250°С.
Тісто, що підійшло, вимішуємо приблизно 2 хвилини, потім розділяємо на три рівні частини. З кожної розкочуємо невелике коло, трохи розтягуємо з боку на бік, а також формуємо бортики. Викладаємо тісто на деко, вистелене пергаментним папером, потім готуємо начинку за смаком і розкладаємо її зверху на тісто.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо близько 10 хвилин. Потім дістаємо, чекаємо, доки піца трохи охолоне і розрізаємо на порційні шматочки.
Апетитна італійська страва готова!
- Раніше ми розповіли, як зберігати дріжджове тісто у холодильнику до трьох місяців.
- Читайте також на theLime про найкращі рецепти тіста на вареники та пельмені.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.