В умовах війни та подорожчання продуктів харчування чимало господинь намагаються готувати бюджетні страви. І якщо ви вже знаєте, як зробити швидку квашену капусту за годину, урізноманітніть своє меню ще одним простим рецептом. theLime підготував для вас рецепт тушкованої квашеної капусти з квасолею, яким поділилася фуд-блогер на своїй сторінці hotuyte_ta_smakuyte у соціальній мережі Instagram.
Інгредієнти: квашена капуста (500 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), квасоля в томатному соку (1 банка), томатна паста (1 ст. л.), сіль, перець, приправи.
Приготування:
Квашену капусту викладаємо в каструлю та заливаємо водою. Якщо вона дуже кисла – то першу порцію води зливаємо та заливаємо другою.
Ставимо каструлю на плиту і проварюємо капусту приблизно 1 годину, якщо капуста досить тверда. Коли вона буде готова, зливаємо воду, що залишилася.
Читайте також: Як приготувати хрумку квашену капусту з буряком.
Тим часом промиваємо овочі у проточній воді. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо, а моркву чистимо і тремо на середній терці.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній цибулю з морквою до м'якості. Потім додаємо відварену квашену капусту, сіль, перець та улюблені приправи до смаку, а також томатну пасту.
Тушкуємо все разом приблизно 15-20 хвилин, періодично помішуючи. Наприкінці додаємо квасолю (консервовану або заздалегідь відварену), перемішуємо, чекаємо 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
Подаємо до столу бюджетну, ситну та апетитну страву.
- Раніше ми розповіли, як зварити смачний капустняк із квашеної капусти.
- Читайте також на theLime про топ-3 оригінальних рецепти квашеної капусти, які здивують смаком та користю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.