Піца – надпопулярна страва, але можливість відвідувати піцерію чи замовляти доставку сьогодні є далеко не у всіх українців. Саме тому люди шукають рецепти домашньої піци, яка смаком не поступається ресторанній. Раніше ми розповідали, як зробити швидку піцу з лаваша на сковороді, а тепер ділимося новим рецептом. У нього не входять дріжджі, тому процес приготування буде дуже простим.
Інгредієнти для тіста: 320 г борошна, 2 яйця, 100 мл молока, 10 г солі, 35 г оливкової олії. Для начинки: соус песто, помідори, сир моцарелла.
Читайте також: Як приготувати порційні піци-булочки з ковбасою та сиром: простий рецепт.
Приготування:
Молоко кімнатної температури змішуємо з оливковою олією, вбиваємо два яйця та перемішуємо до однорідності.
Просіяне борошно з'єднуємо з сіллю і додаємо в рідку суміш, безперервно помішуючи віночком. Комочків у тісті для піци не повинно бути.
Замішуємо тісто, доводимо його до м'якого та еластичного стану. Потім залишаємо на 10-30 хвилин.
Тісто розгортаємо в плаский коржик, змащуємо соусом песто і викладаємо зверху нарізані кружальцями помідори і сир моцареллу.
Ставимо піцу в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо протягом 30-40 хвилин. Перед подачею прикрасити піцу можна свіжими листочками руколи або базиліка.
- Раніше ми розповідали, як зробити сир моцарелла в домашніх умовах.
- Дізнайтеся, як готують піцу в глибинці Італії – з пармезаном, анчоусами, цибулею та часником.