Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І кожна з них має улюблений рецепт млинців: хтось робить шоколадні з какао, хтось – з сиром і кропом, а інші – бендерики з фаршем. theLime підібрав для вас простий рецепт млинців на молоці, які виходять дуже тонкими.
Інгредієнти: молоко (1 склянка), вода (0,5 склянки), яйця (2 шт.), борошно (1 склянка), рослинна олія, сіль, цукор.
Приготування:
Щоб тісто на млинці краще і швидше розмішувалося, всі продукти мають бути кімнатної температури. Тому виймаємо яйця та молоко з холодильника заздалегідь.
Промиваємо яйця під проточною водою і розбиваємо у глибоку миску. Додаємо сіль та цукор за смаком.
Збиваємо вінчиком до однорідності та вливаємо майже все молоко, потім трохи води. Перемішуємо.
Читайте також: Що загорнути в млинці: топ-15 рецептів найсмачніших начинок.
Потім беремо сито і просіюємо в миску борошно. Перемішуємо вінчиком, додаємо молоко і воду, що залишилася, й інтенсивно перемішуємо, щоб не було грудочок. Наприкінці додаємо 1 ст. л. рослинної олії.
Розігріваємо сковороду з олією чи вершковим маслом. Наливаємо один ополоник тіста і розподіляємо рівним шаром по поверхні. Коли краї трохи підрум'яняться, перевертаємо за допомогою силіконової лопатки та тримаємо на іншій стороні приблизно хвилину. Перекладаємо готовий тонкий млинець на тарілку і смажимо решту.
Подаємо до столу з будь-яким варенням, джемом, розтопленим шоколадом або Нутеллою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати до чаю смачні макові млинці.
- Читайте також на theLime, як зробити тонкі млинці на молоці з твердим сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.