Лайм

У млинцях найважливіше пропорції: як готувати їх правильно

Запам'ятайте, які потрібні інгредієнти та їх кількість

Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І кожна з них має улюблений рецепт млинців: хтось робить шоколадні з какао, хтось – з сиром і кропом, а інші – бендерики з фаршем. theLime підібрав для вас простий рецепт млинців на молоці, які виходять дуже тонкими.

Інгредієнти: молоко (1 склянка), вода (0,5 склянки), яйця (2 шт.), борошно (1 склянка), рослинна олія, сіль, цукор.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Щоб тісто на млинці краще і швидше розмішувалося, всі продукти мають бути кімнатної температури. Тому виймаємо яйця та молоко з холодильника заздалегідь.

Промиваємо яйця під проточною водою і розбиваємо у глибоку миску. Додаємо сіль та цукор за смаком.

Збиваємо вінчиком до однорідності та вливаємо майже все молоко, потім трохи води. Перемішуємо.

Читайте також: Що загорнути в млинці: топ-15 рецептів найсмачніших начинок.

Потім беремо сито і просіюємо в миску борошно. Перемішуємо вінчиком, додаємо молоко і воду, що залишилася, й інтенсивно перемішуємо, щоб не було грудочок. Наприкінці додаємо 1 ст. л. рослинної олії.

Розігріваємо сковороду з олією чи вершковим маслом. Наливаємо один ополоник тіста і розподіляємо рівним шаром по поверхні. Коли краї трохи підрум'яняться, перевертаємо за допомогою силіконової лопатки та тримаємо на іншій стороні приблизно хвилину. Перекладаємо готовий тонкий млинець на тарілку і смажимо решту.

Подаємо до столу з будь-яким варенням, джемом, розтопленим шоколадом або Нутеллою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні