Лайм

Як приготувати тоненькі млинці на молоці з твердим сиром: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

В арсеналі кожної господині є перевірений роками рецепт млинців. Хтось віддає перевагу млинцям на молоці, інші роблять на кефірі з окропом, а треті – макові млинці. theLime підібрав простий рецепт тонких млинців із твердим сиром, яким поділилася фуд-блогер Юлія на своїй сторінці cook_julija_simonchuk у соціальній мережі Instagram.

Інгредієнти: молоко (500 мл), борошно (200 г), яйця (2 шт.), рослинна олія (4 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.), цукор (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), твердий сир (150 г), зелень кропу (за смаком).

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо в них цукор та сіль. Злегка збиваємо вінчиком доти, доки всі кристали не розчиняться.

Молоко трохи підігріваємо, потім вливаємо в яєчну масу. Перемішуємо до однорідності.

В окремий посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Поступово додаємо їх до рідких інгредієнтів, перемішуємо вінчиком або збиваємо блендером.

Твердий сир тремо на дрібній терці. Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Читайте також: Як приготувати печінкові млинці з сирною начинкою.

Додаємо в тісто на млинці натертий сир та рослинну олію. Перемішуємо до однорідної консистенції. За бажанням можна збити блендером ще раз. Наприкінці додаємо подрібнений кріп.

Сковороду добре розігріваємо з вершковим маслом або олією. Наливаємо один ополоник тіста і розподіляємо рівним шаром по поверхні. Коли краї трохи підрум'яняться, перевертаємо за допомогою силіконової лопатки та тримаємо на іншій стороні приблизно 1 хвилину. Перекладаємо готовий млинець на тарілку і смажимо решту. За бажанням змащуємо їх вершковим маслом. Із цієї кількості інгредієнтів повинно вийти приблизно 15-17 шт.

Подаємо апетитні млинці з сиром та зеленню до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї

Леопардове взуття - найбажаніше серед модниць: як носити і з чим поєднувати сміливий принт

Туфлі з леопардовим принтом вважають модними в 2024 році - які моделі вибрати на літо, щоб виглядати стильно та дорого