Лайм

Приготуйте замість звичайного супу: рецепт смачної грибної юшки

Ця ситна страва замінить повноцінний обід

Взимку необхідно ретельніше стежити за раціоном своєї сім'ї. Адже через незбалансоване харчування, а також нервове перенапруження навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус або інфекцію. Тому кілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже готували густий капустняк зі свіжої капусти або ж смачний суп зі свіжих лісових грибів, цього разу побалуйте рідних грибною юшкою. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: печериці (600 г), цибуля (250 г), морква (150 г), червоний болгарський перець (150 г), корінь селери (400 г), стебло селери (150 г), корінь петрушки (150 г), плавлений сир (300 г), картопля (200 г), перець чилі (20 г), вершки 33% (500 мл), оливкова олія (90 мл), вода (3,5 л), часник (1 ч. л.) сіль, перець чорний мелений, зелень, імбир (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачної грибної юшки необхідно промити печериці, якщо вони великі розрізати на декілька частин. Маленькі гриби можна не подрібнювати.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо на ній гриби – приблизно 8-10 хвилин. Декілька печериць можна розрізати на більш тонкі скибочки – вони знадобляться для декору.

Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо в проточній воді і дрібно ріжемо.

Моркву промиваємо, чистимо і нарізаємо соломкою або тремо на терці. Також тремо і корінь селери. Корінь петрушки очищаємо і дрібно ріжемо.

Болгарський перець промиваємо, вирізаємо насіннєву коробку та нарізаємо соломкою.

Наливаємо в каструлю оливкову олію, чекаємо, поки вона прогріється, потім викладаємо в неї цибулю. Обсмажуємо, постійно помішуючи, близько 4-5 хвилин.

Приблизно через 5 хвилин кладемо моркву. Обсмажуємо разом із цибулею, потім додаємо болгарський перець.

Читайте також: Як приготувати розсольник з перловкою та квашеними огірками.

Потім додаємо в каструлю натертий на дрібній терці корінь селери. Все перемішуємо, при необхідності додаємо трохи олії. Гасимо овочі ще 3-4 хвилини і додаємо в каструлю дрібно нарізаний корінь петрушки. Знову перемішуємо та тримаємо на вогні до готовності.

Зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники на кілька хвилин. Потім подрібнюємо ножем та кидаємо до овочів. Заливаємо окропом і чекаємо, поки все закипить.

Тим часом очищаємо картоплю та нарізаємо її середнім кубиком. Додаємо в овочевий бульйон і варимо до готовності – приблизно 20-25 хвилин.

Плавлений сир тремо на терці та додаємо в грибну юшку, коли практично зварена картопля.

Як тільки сир розтане, додаємо в суп смажені печериці, перець чилі, імбир та мелений перець. Чекаємо, поки все закипить, перемішуємо та вливаємо жирні вершки. Доводимо до кипіння та вимикаємо вогонь.

Накриваємо грибний суп кришкою і даємо настоятися йому 15-20 хвилин.

Подаємо до столу суп із печерицями та вершками та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/grybnyi_dim

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді  

Сандалі дідуся і слінгбекі: стилістка назвала головні взуттєві тренди цього літа

Модельєр продемонструвала, які варіанти модного взуття доглянути на літній сезон, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу