Лайм

Як приготувати густий капусняк зі свіжої капусти: український рецепт

Зробити його простіше простого

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою та смачною першою стравою, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, наваристий розсольник з грибами, густий бограч або український капусняк. theLime підібрав простий рецепт останнього, яким поділилася фуд-блогер Олена на своїй сторінці grishchenko7924 в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: свинина чи курка (600 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), пшоно (200 г), білокачанна капуста (500 г), картопля (4 шт.), томатна паста (2 ст. л.) або томатний сік (1 л), сіль (1 ст. л.), рослинна олія (50 мл), перець чорний мелений, сметана.

Фото: instagram.com/grishchenko7924

Приготування:

Щоб приготувати смачний капусняк, необхідно спочатку зварити наваристий бульйон.

Курку чи свинину промиваємо під проточною водою і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо в каструлю із чистою водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, знімаємо піну та варимо на слабкому вогні приблизно 40 хвилин.

Пшоно ретельно промиваємо в декількох водах, додаємо в бульйон і варимо все разом ще 10 хвилин.

Всі овочі споліскуємо у воді та очищаємо. 2 шт. картоплі розрізаємо навпіл і викладаємо в каструлю – у бульйон із пшоном, варимо до готовності. Потім дістаємо, товчемо за допомогою картоплем'ялки і відправляємо назад в суп це необхідно, щоб капустняк вийшов густим.

Читайте також: Як зварити смачний капусняк із квашеної капусти.

Свіжу капусту дрібно шаткуємо, додаємо в бульйон з лавровим листком, солимо і перчимо до смаку. Варимо на слабкому вогні ще 15 хвилин.

Цибулю дрібно ріжемо ножем, моркву тремо на терці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості. Потім додаємо томатну пасту і трохи води, тушкуємо на сковороді ще 5 хвилин, а потім відправляємо засмажку в каструлю з бульйоном.

2 шт. картоплі тремо на терці й теж додаємо в капусняк. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо суп ще приблизно годину.

Подаємо справжній український капусняк до столу зі сметаною та розливаємо у порційні тарілки.

Фото: instagram.com/grishchenko7924

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні